«

»

ag. 25

ABC explica que l’imam de Ripoll havia tingut el telèfon punxat per la Policia espanyola

ofrenes atemptat Barcelona 2

Segons informa avui el diari ABC, l’imam de Ripoll, Abdelbaki és Satty, que va organitzar la cèl·lula yihadista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, havia estat seguit per la policia espanyola, fins al punt que l’any 2005, agents de la “Policia Nacional” van demanar autorització al jutge Fernando Grande-Marlaska, que avui dia presideix la Sala Penal de l’Audiència Nacional, per intervenir el seu telèfon, per suposats vincles amb la xarxa d’Al-Qaida, Ansar al Islam i el Grup Islàmic Combatent Marroquí, responsable de la massacre de l’11-M.

Aquestes sospites es van derivar de les indagacions obertes arran dels atemptats comesos a la Casa d’Espanya a Casablanca el maig del 2003.

Sempre segons el diari de Madrid, Grande-Marlaska afegia que És Satty podia actuar com a intermediari a l’hora de donar suport logístic per a les xarxes terroristes i se’l considerava  un important peó de l’àrea logística dels esmentats grups terroristes pels seus vincles amb ciutadans àrabs en l’àmbit de la delinqüència comuna que es dedicaven a la falsificació de documentació.

Aquesta causa, anomenada operació Camaleó, va ser incoada pel jutge Baltasar Garzón el 14 de febrer de 2005. Abdelbaki és Satty s’acabaria integrant posteriorment en una  cèl·lula presumptament terrorista a Vilanova i la Geltrú, que tenia com a líder el gerent d’una mesquita de Vilanova, anomenat Mrabet.

Finalment  Garzón no van poder processar Abdelbaki és Satty, però sí altres 22 imputats, entre ells Mrabet, dels que nou van ser jutjats, però finalment tots van quedar en llibertat perquè el 2011 el Suprem va anul·lar la causa per irregularitats.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: