ACM i AMI entren de ple en la campanya de sobirania fiscal

Sobirania Fiscal Catdiuprou

L’ACM i l’AMI s’han apuntat avui a la iniciativa de sobirania fiscal, 3 anys i mig després que va ser iniciada amb la col·laboració de la nostra entitat ( Ara o Mai), a traves de la campanya Catalunya Diu Prou.

Avui els presidents de les dues entitats, Miquel Buch i Josep Maria Vila d’Abadal, han presentat una proposta amb el nom de“Construïm Estat, Paguem a Catalunya”, a través de la qual demanen oficialment als ajuntaments i ens locals que ingressin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) els impostos estatals que paguen als seus municipis. Fins ara una vuitantena d’Ajuntaments i Consells Comarcals ja estaven pagant directament els seus  impostos estatals a l’ATC, en el marc de la citada campanya.

Buch ha subratllat la importància que té per a l’ATC, que recopila tota una sèrie de dades molt interessants per al govern d’un futur Estat, per això insten tots els municipis catalans a seguir a l’exemple dels que ja ho estan fent, i que ja ingressen l’IRPF dels treballadors municipals i l’IVA a l’ATC, enlloc de fer-ho directament a la Hisenda espanyola. L’objectiu és incentivar les administracions locals catalanes a fer un pas en aquesta direcció, i han recordat que malgrat les traves que puguin posar alguns “treballadors de l’Estat”( secretaris i interventors) es tracta d’una acció completament legal com han demostrat tots els estudis i els 3 anys de campanya.

Ara fa uns dies Catalunya Diu Prou va presentar la nova eina telemàtica que es troba al web e-tributs.cat de la Generalitat  i que facilita la tasca de pagar els impostos a l’ATC que ara ja es pot fer on-line, així com un tutorial que es troba a la seva pàgina amb instruccions molt clares per facilitar el compliment a tots aquells que vulguin afegir-se a la campanya. El col·lectiu també anima a més empresaris i autònoms a sumar-se als molts que ja segueixen la iniciativa, i s’ofereix a assessorar-los des del correu comunicació@catalunyadiuprou.cat