«

»

febr. 11

Agressió organitzada contra aficionats del Barça a Vitòria

VitòriaEls primers testimonis, així com les imatges del que ha succeït avui a Vitòria, semblen indicar clarament una agressió amb component de catalanofòbia contra aficionats del club català, malgrat que molts mitjans espanyols i també alguns de catalans intenten minimitzar els fets qualificant de baralla entre aficionats radicals del Barça i del Alabès el que ha succeït.

Al voltant de les 14.30 hores d’aquest dissabte una cinquantena de persones, alguns encaputxats, però d’altres amb la cara descoberta han agredit a una vintena d’aficionats del Barcelona al campus universitari d’Àlaba, mentre estaven asseguts a la terrassa d’un bar a la confluència dels carrers Neus Cano i Domingo Martínez d’Aragó de Vitòria.

Sense que es conegui per ara cap fet anterior, han aparegut aquestes 50 agressors  armats amb pals i barres metàl·liques, procedents de la zona de l’estació de tren, que han començat a colpejar els aficionats blaugrana. Alguns seguidors han intentat defensar-se, però la majoria dels clients del bar han fugit del lloc. En el decurs dels fets s’han bolcat contenidors i han volat cadires i taules. Finalment hi ha hagut diversos contusionats i un seguidor del Barcelona, de la Penya Creu de Sant Jordi del Barcelona, ha estat ferit greu amb un fort cop al cap que ha estat traslladat a l’hospital Sant Jaume de Vitòria, actualment ja fora de perill

L’Ertzaintza ha detingut un jove de 19 anys, que segons sembla no és d’Euskadi ni hi resideix, per la seva participació en la baralla, dues hores abans que comencés el partit entre l’Alabès i el Barcelona. Fonts del Departament basc de Seguretat han explicat que l’arrestat està acusat d’un delicte de lesions i de baralla tumultuosa. La Policia basca manté la investigació oberta i no es descarten més detencions.

Cal preguntar-se si alguns volen provocar un conflicte entre les dues aficions abans de la final de Copa.

https://youtu.be/GZFOmyDtjYQ

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: