Arrufat explica a un mitjà escocès l’estratègia per aplicar “la desconnexió”

Quim ArrufatL’ex-diputat de la CUP Quim Arrufat, va explicar fa uns dies al mitjà escocès Common Space, quina és l’estratègia a seguir en el full de ruta establert, i més concretament en les famoses “lleis de desconnexió”.

En una extensa entrevista concedida a Jen Stout, Arrufat explica que el fet que 48 per cent vagi votar per partits a favor de la independència en les eleccions de l’any passat no vol dir que el 52 per hi estiguessin en contra”. “Molts no van votar ni sí ni no, sinó simplement a favor de fer un referèndum”.

 

Com ho farem

Arrufat deixa clar que el full de ruta que tenen sobre la taula ara és un govern per un mandat limitat de 18 mesos, i en queden 14. Hem de escriure algunes lleis importants per a la nova república catalana – que seran aprovades durant la darrera sessió del parlament perquè són il·legals. Aquestes són les estructures de l’estat d’una nova república.

Després d’aprovar aquestes lleis, convocarem noves eleccions“, diu Arrufat. “Aquestes seran una consulta. Preguntarem a la societat catalana:  Vostè dóna suport a aquestes accions que ha dut a terme el Parlament? Si la gent no hi dóna suport, llavors aturarem el procés d’independència.”

 

La comunitat internacional i la mobilització interna

Estem tractant de fer una cosa molt complicada. Crear una nova república, per fer un procés constitucional democràtic, obert. Estem pensant en guanyar la independència sense el permís de l’Estat que administra la nostra terra. Així que estem parlant molt amb la comunitat internacional, però com a punt central, estem mobilitzant la gent del nostre país d’una manera democràtica i pacífica. Això no ha passat mai enlloc. A través de mitjans pacífics i democràtics, i d’un moviment polític tranquil, esdevenir independents sense permís de l’Estat”, explica l’ex-diputat de la CUP.

 

Diferències amb Escòcia

Comparant el procés amb Escòcia, Arrufat opina que “van anar molt ràpid: Primer la “devolution”, el 1999 i després el referèndum, quan fa pocs anys la independència d’Escòcia era una opció realment minoritària”. Una altra raó per la qual vau perdre és que us van espantar. Vosaltres teníeu al davant el Regne Unit, una potència mundial. Nosaltres tenim Espanya, afirma l’ex-diputat

Aquí l’entrevistador descriu com Arrufat sembla referir-se a Espanya com un estat petit, ridículament impotent.”

Estem en la vora, podem provocar la implosió del règim espanyol aquí a Catalunya, i contribuir a fer una nova república. O, alternativament, el règim es farà més fort per uns altres 40 anys, adverteix  Arrufat.

Molts a Escòcia, sens dubte, estaran observant per veure com acaba aquest intent cap a la DUI, s’explica al final. En funció del resultat de les eleccions espanyoles, pot ser que no hagin d’esperar tant de temps, es conclou.