Barri a barri fem de Barcelona la capital dels valors de la generositat i el compromís

Albert Forcades (Sants-Montjuïc ). Candidat per Barcelona  de Primàries  Catalunya

Sovint parlem de solidaritat deixant a banda els valors que l’han de complementar a nivell individual, empresarial i d’administracions. Aquests valors es visualitzen amb el que fem cada dia, en el compromís amb els altres, amb la generositat que ens pot convertir en facilitadors de recursos  donant suport a les persones per a planificar els seus plans de futur, en definitiva ajudar, emparar i col·laborar.

 La Solidaritat ens dignifica i afortunadament, hi ha persones que viuen la solidaritat com un fet intrínsec a les seves vides treballant des de tots els àmbits per millorar la qualitat de vida dels més necessitats, la Solidaritat implica compromís, constància i reconeixement de l’altre, “un és si l’altre pot ser”.

La solidaritat és una actitud compromesa i decidida davant de les necessitats d’altres persones.

La Solidaritat no és caritat. Com diu la Sara Moreno, “és important diferenciar la solidaritat de la caritat, la solidaritat busca la causa del problema per trobar una solució col·lectiva, la caritat ofereix una ajuda immediata però corre el rics d’emmascarar l’origen del problema”.

La solidaritat també és treballar per cobrir les necessitats bàsiques, com ho fan els menjadors socials, el voluntariat, etcètera, però sense perdre de vista els plans de futur que cada persona s’ha de marcar a la vida, Barcelona ha d’ajudar d’una manera compartida i reciproca que aquestes persones puguin aconseguir una qualitat de vida digna amb drets i obligacions, des de els valors de la generositat i el compromís.

Barcelona, com a capital de la República de Catalunya,  ha de convertir-se en el referent dels valors de la solidaritat i la generositat envers les persones.

Nota de redacció. Recordeu que us podeu inscriure per votar a Primàries Catalunya i també  els podeu seguir al seu compte de Twitter.