Bloomberg es fa ressò de la campanya de sobirania fiscal dissenyada per Catalunya Diu Prou

atcEn un article que publica el seu corresponsal a Madrid, amb el títol de “Mas’s Allies Want Catalonia to Seize Control of Taxes” (Els socis de Mas volen prendre el control dels impostos a Catalunya”), la prestigiosa pàgina web de notícies de financeres  es fa ressò de la voluntat expressada per Esquerra Republicana de que en el full de ruta cap a la independència s’ha incloure prendre el control de la recaptació d’impostos, si es possible el proper any.

Bloomberg recull les paraules d’Alfred Bosch, que fa dos anys que paga els seus impostos directament a l’Agència Tributària Catalana, assessorat per Catalunya Diu Prou, i que recorda en aquest sentit, que ja hi ha els precedents de les persones que segueixen aquesta campanya

Bosch explica que a la pràctica, cal convèncer a les empreses que paguen IVA o IRPF per lliurar els diners en efectiu per al govern català, en lloc de a les autoritats espanyoles

L’economia catalana està dominada majoritàriament per petites, moltes d’elles amb empresaris favorables a la independència de Catalunya explica Bosch, que cita enquestes dutes a terme organitzacions empresarials catalanes.

El diputat d’ERC al Congres recorda que amb l’actual sistema de pagament a l’Agència Tributària Catalana, els ciutadans que paguen les autoritats catalanes aconsegueixen un certificar confirmant la recepció del diners,  i aquesta els informa sobre els diners transferits a l’Agència Tributària espanyola. Així que no s’enfronten a cap risc legal, assegura Bosch.

Cal recordar que la campanya de la plataforma Catalunya Diu Prou, impulsada per Ara o Mai i CACDI, per pagar els impostos directament a la Hisenda Catalana, es va iniciar ara fa 2 anys i mig, i que actualment més de 80 municipis i Consells Comarcals, així com centenars d’empresaris  estan pagant els seus impostos seguint la formula ideada per la plataforma.

 

Nota informativa de Daniel Laspra                                                                                                           Coordinador jurídic de Catalunya Diu Prou

Al llarg del 2013, vam demanar, en diverses reunions amb responsables de la Conselleria d’Economia i de l’ATC, que es crees una plataforma online pel pagament dels impostos. Se’ns va dir que tinguéssim paciència, que estaven habilitant l’oficina virtual de l’ATC per poder fer almenys les presentacions documentals. Ens consta que tot esta preparat, però a hores d’ara, i per sorpresa de tots, no hi ha un full de ruta públic de la seva implementació, i l’únic que s’ha provat sense gaire èxit, són les presentacions documentals.

Tot plegat no ha reeixit, primer per la nul.la campanya institucional i per la desorientació de la societat civil oficial, fins al punt que la conselleria construïa una Base de Dades online deslligada de les presentacions al Registre, que feien voluntaris vinculats a l’ANC.

Des de Catalunya Diu Prou, però, sempre ens hem ofert a tots els actors, i ens oferim a compartir el nostre coneixement en base als protocols de solvència contrastada que hem elaborat.