«

»

març 03

Bloomberg situa Espanya entre les 6 economies més miserables del món

Economies més miserables 2015Després d’elogiar la campanya de sobirania fiscal de Catalunya Diu Prou, avui Bloomberg situa a Espanya entre les 15 economies més miserables del món.

Concretament Espanya és situada en el sisè lloc d’aquest rànquing d’economies miserables només superada per Veneçuela, Argentina, Sudáfrica, Ucraïna i Grècia. Bloomberg  afirma que cinc anys després de que els inversors popularitzessin el terme “PIIGS” per descriure un grapat de països europeus amb dèficits pressupostaris inflats, quatre d’aquests cinc països es mantenen en una situació desesperada, segons les projeccions dels índexs de misèria.

Per establir aquest rànquing de misèria per a l’any 2015, s’utilitza una senzilla equació: taxa d’atur + canvi en l’Índex de preus al consum (IPC) . L’IPC és un índex de preus que recull i compara els preus d’un conjunt de béns i serveis o productes de consum.

Per fer-nos una idea del perquè l’estat espanyol es troba en aquesta situació, Bloomberg explica que la desocupació a Ucraïna, un país en guerra, probablement pujarà aquest any de la seva taxa del 8.9% que tenia el tercer trimestre del 2014 fins al 9.5%. L’estat espanyol  té actualment una taxa d’atur del 23,4%.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: