«

»

nov 12

Buch proposa que tots els ajuntaments treguin la bandera espanyola abans del referèndum

SabadellL’Ajuntament de Sabadell sense la badera espanyola (04/11/2016)

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha proposat en unes declaracions al diari digital ‘El món’ que tots els ajuntaments catalans despengin la bandera espanyola al mateix temps, en una data del 2017 prèvia al referèndum, i que no la tornin a penjar fins al referèndum sobre la independència de Catalunya que ha de tenir lloc la segona quinzena de setembre.

L’alcalde de Premià de Mar ha subratllat que l’estratègia que han seguit fins ara els ajuntament que han tret l’ensenya espanyola «no ha acabat de sortir bé». Per això considera que seria més efectiva una acció que sumi els esforços de manera unitària.

Buch ha afegit al mateix mitjà que la proposta hauria de passar pels plenaris municipals per donar cobertura legal a la iniciativa. Així, quan els càrrecs electes despengessin la bandera espanyola estarien complint una petició formulada als consistoris.

El màxim mandatari del ACM ha apostat per fer accions més contundents abans del referèndum del 2017, i aquesta podria ser un. «Si els ajuntaments despengen la bandera espanyola el mateix dia, en una data anterior al referèndum, ja no es tractarà de microdesobediencias, ja que estaríem parlant d’una desobediència generalitzada». I ha afegit: «Ara hem d’anar cap a les macrodesobediencias».

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: