Bufetada del Consell General del Poder Judicial a Rajoy i Rubalcaba. Convocar un referèndum per la independència de Catalunya no és cap delicte.

bravoGabriela Bravo, portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va negar ahir que la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya  sigui cap delicte.

Després que els portaveus del PP hagin amenaçat reiteradament a la Generalitat, i especialment al president, Artur Mas, amb tot tipus d’accions legals fins a la inhabilitació i la mateixa intervenció de l’autonomia.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, en una entrevista a La Sexta  inclús va arribar a culpabilitzar als catalans que donin suport al procés sobiranista, per després mostrar la seva benevolència, quan va afirmar que “si hi ha un acte il·legal per part d’una persona ( en referència a Mas), no crec que calgui castigar els ciutadans catalans, sinó que  aquí caldrà exigir responsabilitats és a aquesta persona”.

Però els jutges a través de la portaveu oficial del Consell General del Poder Judicial. Gabriela Bravo, opina s’han sobredimensionat les declaracions de Mas en les que va anunciar, en el marc d’una campanya electoral, la seva intenció “escoltar el poble català” i va proposar fer una “consulta”. “Caldrà veure què convoca”, ha assenyalat Bravo, i va recordar que Artur Mas no estaria cometent un delicte si convoqués un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Bravo també va indicar que la Constitució preveu un sistema per poder-reformar-la, i que no és inamovible sinó que “es pot modificar si es produeix un “canvi de circumstàncies” o sorgeix “la necessitat d’adaptar-la  determinats preceptes o capítols a la realitat social, que és canviant”, va concloure.

3 comments

  • Tortosí on 24 desembre 2013 at 8:45

  XD!

  • Albert on 23 desembre 2013 at 19:15

  José MarIa Gallardón, ministre de Justícia? Que és, el germà maligne d’Alberto Ruiz? Reviseu els articles, per l’amor de Déu!

   • araomai on 23 desembre 2013 at 20:34
    Author

   Rectificat. Fem el que podem amb els que som. Si ens vols ajudar a fer difusió d’articles només ens has d’escriure i publicarem el que vulguis.
   Gràcies

Els comentaris estan desactivats.