Comença la purga de dissidents sobiranistes a Podemos Catalunya. La veritable cara del partit d’Iglesias

PIEnric Martínez, un dels responsables de Podemos a Barcelona, i que es presenta a dirigir el partit de Pablo Iglesias a Catalunya, ha advocat avui en el programa Sin Complejos, de “esRadio”, una emissora de la ultradreta espanyola, per eliminar les tesis nacionalistes i independentistes del discurs de Podemos.

Per Martínez, Pablo Iglesias s’equivoca a Catalunya, perquè no ha acabat de comprendre quines són les principals dinàmiques de conflicte en aquest territori d’Espanya, després de llargues dècades de polítiques de privilegi per a castes locals, i i pels sectors que els hi donen suport.

Martínez, que es declara “villarejista”, és a dir, partidari de l’ex-fiscal, Carlos Jiménez Villarejo, al que qualifica d’heroi, també afirma que és militant del Frente Cívico de Julio Anguita, amb tesis amb les que diu hi poden estar d’acord també els espanyols conservadors.

El dirigent de Podemos, que explica que es professor de Ciències Polítiques i Sociologia, diu que un 90% dels votants de Podemos a Catalunya són “castellanohablantes, que no combreguen amb  les rodes de molí nacionalistes, i que els partits d’esquerra catalans estan sofrint una usurpació per grups mesocràtics filonacionalistes o obertament nacionalistes.

Carrega contra Ernest Maragall, del que diu que després d’haver sigut conseller gràcies als vots dels obrers castellanoparlants de Catalunya, ara es declara obertament independentistes, i que inclús això s’ha patit en partits conservadors, com quan després de la “brillant” època d’Alejo Vidal Quadras al PP, també van tenir aquesta complaença amb el nacionalisme.

I segueix dient que ells estan ara veient la designació de persones que van en aquesta línia, i que essent Podemos un partit format per persones no nacionalistes, no tenen perquè suportar que la direcció estigui ocupada per nacionalistes o pseudonacionalistes entregades, o de tipus arribista.

Martínez diu que a Catalunya han estat patint unes polítiques nefastes, que han de recuperar posicions respecte al nacionalisme, i recuperar un equilibri de forces.

Es pregunta com pot ser que avui, al costat de Pablo Iglesias, parli en l’acte de Barcelona Gemma Ubasart, una persona coneguda pel seu sobiranisme, i que diu prové d’una classe social que diu que no és la majoritària a les bases socials de Podemos, i també critica que demà hi hagi una trobada amb Ada Colau, que no fa gaire es declarava a favor del Sí-Sí i de la secessió de Catalunya, i per la tarda un acte amb un títol que es refereix a Lluís Llach com una espècie de gran lluitador per la llibertat.

Finalment fa un al·legat en el que diu que els castellanoparlants a Catalunya estan discriminats, inclús en temps de Franco.

10 comments

Anar al formulari de comentaris

  • Pau on 1 gener 2015 at 9:52

  Aquest senyor, efectivament no representa a Podemos i, malgrat sembla que ha sigut profesor, manega les xifres amb dificultat. Es evident que no pot ser que el 90% dels potencials votants de Podemos siguem castellanoparlants. La resta de coses que pugji dir no son mes fiables.

  • Juanjo Salbia on 1 gener 2015 at 9:24

  Primer dir-vos que Enric Martinez no es cap dirigent de PODEM i tampoc portaveu, per tant la utilització que feu de les seves opinions es partint de un fet fals o manipulat pel vostres interessos independentistes,lamentable. Volem també un pais sense demagògies ni mentides. Si sou periodistes sens dubte podeu informar de les veritables directrius de PODEM ver la autodeterminació i els principis. Madureu d’una vegada i acabeu amb aquest victimisme i menyspreu per alternatives diferents a les vostres.

  • Alfons on 31 desembre 2014 at 10:53

  1. Aquest tipus no és cap dirigent de Podem a Catalunya. Encara no hi ha estructura a casa nostra i dubto que ell estigui quan n’hi hagi.

  2. Si voleu saber el que opina Podem del tema català, aquí teniu un vídeo de fa 2 dies. http://youtu.be/475RQyhYf_Q Minut 01:10. Resum: dret a decidir i procés constituent.

  • Paco on 30 desembre 2014 at 1:54

  PP=PSOE=Ciudadanos=Podem=casta anticatalana

  • Joan on 30 desembre 2014 at 1:54

  Quan ens referim a l’independentisme hem de dir no-nacionalisme. Quan ens referim al PP, el PSOE i Ciudadanos hem de dir nacionalisme.

  Mirem de no cometre aquesta mena d’errades.

  • jaume on 28 desembre 2014 at 23:46

  Mola!!! M’agrada i molt. al final com sempre la mateixa història, no hi ha res mes semblant a un espanyol de dretres que un d’esquerres

   • Guillem on 30 desembre 2014 at 14:41

   Quan van aparèixer, i el sector infantilista de les CUPs (sent majoria) no van voler presentar candidatura per a les europees, no vaig parar de dir que “Podemos” eran la millor opció d’esquerres per a la dreta espanyola. ANTES ROJA que ROTA. Davant els nacionalismes hem de ser capaços d’impulsar el criteri de classe, que als revolucionaris catalans els hi diguin o s’autodenominin Independentistes d’Esquerra ja ha passat l’època del macartisme post franquista. Revolucionaris i patriotes catalans i així no hi hauria més dubtes sobre sobiranistes, nacionalistes, autonomistes, federalistes. Amb una República Catalana Independent amb una constitució popular, progressista i d’esquerres, que no es tanca a una federació amb qualsevol en igualtat de condicions, restaria molt més clar el panorama, les tribunes, els pallassos i els botiflers. La política estaria aleshores entre reformes o canviar-ho tot.

  • Daniel-Jacques on 27 desembre 2014 at 18:52

  Que els castellanoparlants estan discriminats??? Què fill de puta!!!

  1. PRIMERO ESTE COMENTARIO ME DUELE MUCHO YA QUE REALMENTE ES MUY CIERTO, DE QUE O PENSAMOS EN CATALAN O AMARGAN A NUESTROS HIJOS EN LOS COLEGIOS CON LAS PUTAS ESTRELLITAS DE LAS ESTELADAS, PORQUE SABREÍS QUE LO ÚNICO QUE TENÉIS ES PRECISAMENTE LA ESTRELLITA Y QUE TAMPOCO COMO LA CUATRIBARRADA ES VUESTRA SINO LA 1ª DE CUBA Y LA CUATRI DEL REINO DE ARAGON NO INVENTEIS HISTORIAS PARA ENGAÑO DEL PUEBLO CATALAN, CONFORMARON CON LA SATA ELULALIA Y GRACIAS, Y DEJAROS DE ARMAR DE ENGAÑOS Y LIMPIAR LOS POLÍTICOS CORRUPTOS QUE INCLUIDOS CON LOS DEL PP. QUE SON LOS MISMOS QUE LOS DIRIGENTES CATALANES, HUNDEN AL PUEBLO, POR SUS DESVIOS. COMO GASTOS ASTRONOMICOS EN EMBAJADAS POR EL PRECIO QUE SUPONE A LA AUTONOMIA, LA POBREZA QUE ALCANZA COTAS INCREIBLES LA SANIDAD CADA AÑO AUMENTA MÁS Y MÁS LA ESPERA PARA CONSULTAS MEDICAS O DE OPERACIONES, LA DEUDA QUE SE ELEVA A MÁS DE 60.000 MILLONES LUCHAR ENTRE TODOS POR LO QUE DEBERÍA HACER Y NO ESPERANDO LO QUE DIGA EL AMO MÁS, JUNQUERAS… ASÍ UNA INAGOTABLE GENTUZA QUE SÓLO ESTA DETRAS DE ESTOS SEÑORES PARA RECOGER LAS MIGAJAS QUE ELLOS VAN ARROJANO, SIN TENER EL VALOR DE ENFRENTARSE A LA REALIDAD, Y LA REALIDAD SE CONSIGUE LUCHANDO QUE ES LA ÚNICA SOLUCIÓN

    • Artur on 1 gener 2015 at 5:36

    BORDS
    UNIONISTES
    HISPANOIMPERIALISTES
    A ESPAÑA
    I JA US HO FAREU
    CATALANS A CATALUNYA
    FANÀTICS DE DRETES
    FANÀTICS D’ESQUERRES
    DEIXEU-VOS DE PUNYETES
    NOSALTRES VOLEM A
    CATALUNYA
    UNITAT • ELECCIONS • D U I • INDEPENDÈNCIA

    REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
    300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
    o
    40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA
    (com els del Franco i el seu fill putatiu)
    o
    10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
    I després votar
    ||||

Els comentaris estan desactivats.