Conferència Episcopal: L’Església sempre reconeix el poder legítimament constituït. No és moral anar contra la Constitució

Aquestes són les opinions del secretari de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan Antonio Martínez Camino, durant el debat a TVE, que es va realitzar després de l’entrevista realitzada dijous a Oriol Junqueras. L’Església espanyola tracta a Catalunya com ha fet sempre amb les colònies de l’Imperi espanyol.

Al ser preguntat per la posició oficial de l’Església Espanyola sobre el denominat ”desafio sobiranista en Catalunya, Martínez Camino, respon que hi ha una posició clara des de l’any 2002, i també del 2006 sobre els nacionalismes, i fa un any en una trobada que es deia “ante la crisis solidaridad”, explica que encara que a l’Evangeli no apareix ni Catalunya ni d’Espanya, però com que és una qüestió política amb implicacions morals, en la que hi ha en joc, la pau, la convivència i el bé comú, i des del punt de vista de la forma diu que no es pot actuar en contra de la llei, ni en contra de la Constitució, no és moral actuar en contra de la Constitució perquè l’Església sempre reconeix el poder legítimament constituït, i trencar la Constitució es fer-ho amb el marc polític de la convivència.

Des del punt de vista del contingut els bisbes han declarat que la unitat i la convivència de la nació espanyola es un bé que cal tractar amb responsabilitat moral.

En referència a veus dins de l’Església Catalana que parlen de nació catalana, diu que es compatible.