«

»

set. 09

Congressistes dels EUA donen suport al dret a decidir de Catalunya

Eua congressistes suport dret a decidir

Diversos congressistes nord-americans han expressat aquest dimecres el seu suport al fet que els catalans tinguin l’oportunitat de decidir democràticament si volen o no seguir formant part d’Espanya.

El president del Subcomitè per a Assumptes Europeus de la Cambra de Representants nord-americana, el republicà Dana Rohrabacher, després d’una reunió mantinguda amb el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana.

“La gent de tot el món té el dret a decidir i prendre una decisió sobre quin país i quin govern volen tenir. No veig cap raó per la qual la gent de Catalunya no pot prendre la seva pròpia decisió sobre si volen o no formar part de Espanya “, ha afirmat el legislador davant la premsa després de la trobada.

“Desitgem el millor als catalans i crec que mereixen el dret a votar”, va dir Rohrabacher, qui al costat de la legisladora Ileana Ros-Lehtinen va convidar a Albinyana a mantenir aquesta reunió informativa per conèixer més profundament el procés català.

“Li diria al govern d’Espanya que a llarg termini és millor donar-li l’opció a la gent de prendre les seves pròpies decisions i l’opció de romandre voluntàriament dins del país, que fer-los sentir forçats a formar part d’ell perquè això crea ressentiment i males sensacions , i mina el sentiment d’unitat que un país necessita tenir “, ha insistit.

El legislador republicà Mario Díaz-Balart va estar d’acord amb el seu col·lega de partit i va considerar que el dret a decidir i de manifestar els seus desitjos com a societat ha de prevaler.

El també conservador Carlos Curbelo va donar suport les opinions de tots dos, amb qui va coincidir en que el model d’Escòcia amb el Regne Unit és un bon exemple per als catalans.

Albinyana ha explicat que els congressistes li van preguntar sobre les opcions i els panorames possibles que podrien tenir lloc després de les eleccions que se celebraran el proper 27 de setembre.

“La trobada que hem mantingut avui ha estat un partit molt ric que ens ha permès situar els termes en què estem en aquest moment després de quatre anys de procés polític. Que hem tractat per totes les vies legals i polítiques trobar una via de diàleg i negociació amb el Govern espanyol i ens han ignorat o no han buscat un punt de trobada “, va dir Albinyana.

A més d’aquesta trobada informatiu, Albinyana es reuneix amb avui amb el Consell Editorial del diari The Washington Post i assistirà a una recepció amb altres congressistes nord-americans amb motiu del Dia de Catalunya, que se celebra aquest Onze de Setembre. (EFE)

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: