Crisi a MES amb la dimissió d’Ernest Maragall

Ernest MaragallL’eurodiputat Ernest Maragall i una desena de càrrecs han decidit plegar de la direcció del MES, el moviment que van impulsar antics militants i simpatitzants del PSC, i que va concórrer a les darreres eleccions en la coalició Junts Pel Sí.

A través d’una carta que han fet arribar als mitjans de comunicació, afirmen no compartir l’orientació política de la formació i consideren que ha pres un rumb erroni, aconseguint només un modest bagatge amb clara tendència a minvar amb la pèrdua de persones de l’organització.

Expliquen que MES no ha aconseguit desmarcar-se de la convicció ideològica socialista i segueix enganxat a les velles concepcions organicistes i estatutàries, i ja no serveix per a les exigències i actuals de la ciutadania. Critiquen que no ha eixamplat el seu espai ideològic per fer un projecte d’esquerres transversal, com era la vocació inicial de la formació, i que ara és una sigla amb poc pes i sense aspiració de ser transversal.

Afirmen voler una força política capaç d’agregar el republicanisme progressista català, l’ecologisme modern i global i el socialisme democràtic, i també els nous radicalismes alternatius, catalans, espanyols o europeus com els Verds europeus o DIEM25.

En aquest escenari no veuen massa sentit a entestar-se en mantenir una identitat partidària, si no són capaços d’interpretar un context que requereix de la màxima ambició política

Aposten per la independència però sense abonar-se a un independentisme de manual, i sense subordinar-nos a una il·lusòria acceptació per part de l’Estat d’un futurible referèndum per poder exercir un suposat “dret a decidir”.

De moment ni Maragall ni la resta de la direcció dels dimitits deixen la militància però es donen un temps de reflexió fins a l’assemblea que MES celebrarà el proper mes de juny.

Els signants de la carta, a banda de Maragall, són Pere Almeda, Jordi Angusto, Francesc Colomé, Zacarías Henar, Fina Masip, Pep Mòdol, Inma Panera, Gemma Sendra i Max Vives.