«

»

abr. 14

Crítiques al cos de bombers per utilitzar l’estelada com a símbol d’opressió

bombersEl passat dijous 10 d’abril, després de la manifestació que el col·lectiu de bombers va realitzar a la Plaça de Sant Jaume, i que va finalitzar davant del Parlament, membres del cos van realitzar una perfomance davant de la Cambra Catalana, en la que els “polítics”, representats pel President Mas, Oriol Junqueras, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, enviaven a la forca quatre bombers, que morien penjats, però sorprenentment al davant d’un pal on hi onejava una estelada. Posteriorment es calava foc en una casa de cartró, i els seus habitants morien perquè no hi havia prou efectius per apagar l’incendi.

Els bombers denunciaven les polítiques de privatització dels serveis públics dutes a terme pel govern, i què afirmen que enriquiren les grans corporacions, com la Caixa, Abertis o Indra, entre d’altres, amb el fals argument de la millora de la gestió.

bombers 2Però la performance amb l’estelada no ha agradat a tothom. En un article publicat al seu bloc, amb el títol de “L’ús de l’estelada i la mala estratègia d’alguns”, Marc Ferrer Murillo, un bomber voluntari del Parc de Matadepera, expressa la seva opinió contrària a fer servir l’estelada com símbol de mort, perquè opina que és fer el joc al discurs espanyolista de la ultradreta i el feixisme. I afirma que a alguns d’aquests organitzadors, els hi ha faltat temps per anar a plorar al PP i a C’S, partits que s’han caracteritzat pel seu talant poc democràtic al rebutjar la consulta del 9, i que portin pancartes que diuen “som estructura d’estat”, i vagin a buscar els tres partits que precisament no volen saber res de que Catalunya tingui cap estructura d’estat i són còmplices de l’espoli fiscal, del genocidi lingüístic i cultural i l’opressió nacional que pateix Catalunya, però que fan bandera de les reivindicacions dels bombers professionals.

Marc Ferrer afirma que l’estelada és símbol de llibertat i mai de mort, i que estaria bé que es mesuressin segons quins gestos que l’únic que fan és acontentar una minoria radicalitzada i provocar un rebuig de la majoria del poble català, i que li sap greu que bombers i comandaments, caiguin en el parany d’un lobby representant d’algun sindicat que només defensen els seus interessos, perquè veuen perillar els seus privilegis.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: