Crítiques al cos de bombers per utilitzar l’estelada com a símbol d’opressió

bombersEl passat dijous 10 d’abril, després de la manifestació que el col·lectiu de bombers va realitzar a la Plaça de Sant Jaume, i que va finalitzar davant del Parlament, membres del cos van realitzar una perfomance davant de la Cambra Catalana, en la que els “polítics”, representats pel President Mas, Oriol Junqueras, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, enviaven a la forca quatre bombers, que morien penjats, però sorprenentment al davant d’un pal on hi onejava una estelada. Posteriorment es calava foc en una casa de cartró, i els seus habitants morien perquè no hi havia prou efectius per apagar l’incendi.

Els bombers denunciaven les polítiques de privatització dels serveis públics dutes a terme pel govern, i què afirmen que enriquiren les grans corporacions, com la Caixa, Abertis o Indra, entre d’altres, amb el fals argument de la millora de la gestió.

bombers 2Però la performance amb l’estelada no ha agradat a tothom. En un article publicat al seu bloc, amb el títol de “L’ús de l’estelada i la mala estratègia d’alguns”, Marc Ferrer Murillo, un bomber voluntari del Parc de Matadepera, expressa la seva opinió contrària a fer servir l’estelada com símbol de mort, perquè opina que és fer el joc al discurs espanyolista de la ultradreta i el feixisme. I afirma que a alguns d’aquests organitzadors, els hi ha faltat temps per anar a plorar al PP i a C’S, partits que s’han caracteritzat pel seu talant poc democràtic al rebutjar la consulta del 9, i que portin pancartes que diuen “som estructura d’estat”, i vagin a buscar els tres partits que precisament no volen saber res de que Catalunya tingui cap estructura d’estat i són còmplices de l’espoli fiscal, del genocidi lingüístic i cultural i l’opressió nacional que pateix Catalunya, però que fan bandera de les reivindicacions dels bombers professionals.

Marc Ferrer afirma que l’estelada és símbol de llibertat i mai de mort, i que estaria bé que es mesuressin segons quins gestos que l’únic que fan és acontentar una minoria radicalitzada i provocar un rebuig de la majoria del poble català, i que li sap greu que bombers i comandaments, caiguin en el parany d’un lobby representant d’algun sindicat que només defensen els seus interessos, perquè veuen perillar els seus privilegis.