«

»

oct. 14

Demanen que les autovies deixin de ser gratuïtes

autovL’Associació de Concessionàries d’Autopistes de Peatge (Aseta) ha demanat al Govern implantar el cobrament d’un peatge per l’ús de les autovies actualment gratuïtes.

El president de l’associació, José Luis Feito, ho veu com una mesura que “abans o després, Espanya no podrà evitar articular”, i ho argumenta dient que podria reportar uns beneficis a les arques públiques d’entre un mínim de 1.700 euros, i un màxim de 10.000 milions d’euros, en funció del tipus peatge que s’implanti, si és gradual (per trams, per franges horàries o tipus de vehicles) o una taxa general per a tot els usuaris, i en tota la xarxa.

Feito també ho justifica explicant que Espanya competeix a Europa amb països com França i Alemanya, amb un pressupost que compta amb una partida per a conservació de carreteres que duplica o triplica la d’aquests països, quan a més no es destina tot el que s’hauria de destinar a aquest manteniment.

I ja finalment, i aquí és on entren les concessionàries a fer encara més negoci del que fan, va proposar un pla perquè les concessionàries de les autopistes “més madures” inverteixin 1.334.000 d’euros en la seva millora o ampliació. Segons les seves dades, aquesta iniciativa, que es finançaria ampliant els terminis de concessió o pujant peatges, generaria uns 24.000 llocs de treball, (i el que no va dir, uns guanys inimaginables per les concessionàries una vegada més).

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: