«

»

mai 30

Demòcrates proposa a CDC i ERC de fer un referèndum unilateral d’independència

DemòcratesEn un comunicat fet públic avui, Demòcrates de Catalunya, el partit nascut dels independentistes d’Unió, ha proposat als partits del govern català de  fer un referèndum unilateral d’independència.

Des del partit que lidera Toni Castellà, es considera que la dificultat que va suposar formar govern, aprovar els actuals pressupostos i definir exactament en què ha de consistir el procés constituent, malgrat disposar d’un clar mandat independentista, demana un cop de lideratge i replantejar el full de ruta per impulsar un referèndum unilateral d’independència amb  una pregunta clara i diàfana de Sí/No a la independència sense terceres vies. Per Castellà és urgent recuperar la línia d’unitat d’acció al Parlament.

Com que un referèndum acordat amb l’Estat, però el procés a Catalunya no pot estar esperant La diferència principal amb el passat 9N és que en aquesta ocasió és tindria la legitimitat d’una majoria absoluta independentista al Parlament per convocar el referèndum.

En relació a les eleccions espanyoles del 26-J, consideren que només tenia sentit presentar-se conformant una llista transversal per bloquejar la política espanyola. Un cop rebutjada aquesta via per Esquerra Republicana i Convergència Democràtica de Catalunya, el partit va decidir no concórrer a aquestes eleccions, però no fomentar l’abstenció i demanar el vot per CDC i ERC.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: