Denuncia contra Tortosa per mantenir el monument franquista de l’Ebre

ebre tortosaL’advocat madrileny, Eduardo Ranz, ha presentat aquest dimarts una demanda al jutjat de Tarragona contra l’Ajuntament de Tortosa per “manifest incompliment de l’article 15 de la Llei de memòria històrica (52/2007) per mantenir el monument franquista de Tortosa”.

Ranz argumenta que el passat 20 de febrer va enviar una petició a l’Ajuntament de Tortosa demanant que complís amb l’article 15 de la Llei de memòria històrica. També recorda que va contactar amb la Generalitat de Catalunya i que la consellera de Governació Meritxell Borràs, li va contestar que estaven en vies de resoldre aquest tema durant  el 2016 conforme a la llei 52/2007.

Eduardo Ranz que ja ha denunciat diversos municipis que conserven simbologia franquista, considera que la consulta que es va celebrar el dissabte 28 de maig per decidir el futur del monument franquista de Tortosa s’ha de considerar falsària, perquè fa nou anys va entrar en vigor de la Llei de memòria històrica, votada al Congrés.

En l’escrit enviat als jutjats de Tarragona demana que testifiquin Ferran Bel, l’alcalde de Tortosa, el secretari general tècnic del consistori i també la consellera de Governació.