Des de l’Església es fa una crida a un nou “Alzamiento Nacional”

140210 - Cara al sol - San JeronimoAhir divendres, en un estat que s’anomena democràtic, es va commemorar l’alçament feixista del 18 de juliol del 1936 contra la Segona República des d’una seu religiosa.

Com ja es habitual en els darrers anys, a l’Església dels Jerónimos a Madrid es va retre homenatge a Franco i “als caiguts que van salvar Espanya”.

Però ahir el capellà no es va limitar a fer la missa i a lloar als feixistes – als que va qualificar d’ homes providencials enviats per Déu i de cristians exemplars que van alçar-se el 18 juliol 1936 per evitar un període fosc en què regnava una ideologia diabòlica i s’incendiaven – sinó que va afirmar que ara Espanya pateix una crisi espiritual, i va demanar als presents d’estar preparats davant la possibilitat de que hagin d’iniciar una nova croada per Déu i per Espanya, i per fer front a la situació actual.

La Conferència Episcopal permet amb tota normalitat la incitació a la violència i les crides a l’odi que es fan des de les seves seus.

3 comments

 1. Quina barra que teniu! Sí que necessiteu temps per aprovar un comentari… Sou tan tendenciosos com aquests:

  https://pbs.twimg.com/media/Bs_AYeYIIAA0azZ.jpg

   • araomai on 26 juliol 2014 at 19:03
    Author

   Disculpa però no crec que tinguis dret a exigir res. Fem la web gratuïtament i no ens hi guanyem res ni demanem res per llegir-la. Si vols que anem més ràpid a fer qualsevol cosa ens pots ajudar fen-te voluntària. No és tendenciós, és manca de temps.

 2. Aquesta notícia està posada amb molt mala bava i em sap molt de greu.

  Com a catequista i independentista us demano que modifiqueu el títol ja que és totalment inexacte i no sé si és degut a un error o a mala fe.

  Em sembla més que evident que l’Església, escrit així, amb majúscula, fa referència a TOTA l’Església universal… Qua a una església concreta de Madrid hagin fet un acte feixista és quelcom que a la majoria dels catòlics ens repugna.

  Per la vostra informació us recomanaria que llegíssiu els manifests de “Cristians per la Independència”, per exemple, abans d’acusar TOTA L’ESGLÉSIA de fe una crida a l’Alzamiento nacional.

  Si em fa vergonya veure que alguns que es diuen catòlics fan aquestes animalades de demanar “alzamientos nacionales”, també em fa vergonya, com a catalana independentista, veure que un mitjà com el vostre pot ser tan injust i tendenciós.

Els comentaris estan desactivats.