Desesperació del govern espanyol: Ara amenaça amb ocupar policialment Catalunya

policies espanyols Reus

Policies espanyols a Reus. Foto: El Nacional

Una vegada el govern espanyol ja ha acceptat que amb les amenaces judicilals ni el govern ni el poble català es faran enrere i el referèndum de l’1-0 es durà a terme, ara ja només queda el recurs d’amenaçar amb la força i potser intentar distorsionar la jornada electoral.  Per això avui el ministre d’Interior espanyol ha dit que compten amb 4.000 agents amb els quals es  podria reforçar en 24 hores el nombre d’efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya “per garantir el mandat del Tribunal Constitucional” segons han informat des d’Europa Press.

Amb aquest pla pretenen pla reforçar els gairebé 6.000 agents policials espanyols que mantenen a Catalunya, encara que la competència en seguretat és del  Mossos. De moment uns centenars de policies “nacionales” ja estan desplaçats a Reus.

Els agents sembla que pertanyent majoritàriament a la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional i al Grup de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil. Aquests agents també reforçarien la seguretat d’edificis i organismes de l’Estat a Catalunya, així com evitar que l’1-O es puguin instal·lar urnes en col·legis electorals.

El referèndum és un mitjà i el que no es vol és que hi hagi un altercat entre grups radicals i cossos policials de l’estat que tapi el fracàs de la no celebració del referèndum”, segons fonts d’Europa Press citades en altres mitjans. El reforç policial inclou garantir el perímetre de seguretat d’edificis i organismes de l’estat a Catalunya.