«

»

abr. 16

Detingut l’exvicepresident del PP Rodrigo Rato

R RatoRodrigo Rato ha estat detingut avui al seu domicili després d’escorcollar el seu domicili. La policia l’ha traslladat al seu despatx, pròxim a la seva casa del Barri de Salamanca de Madrid, per continuar allà l’escorcoll. El següent pas és escorcollar una altra de les propietats de l’expresident de Bankia, entre les que podria estar una segona residència també a Madrid.

La detenció arriba després d’una denúncia de la Fiscalia de Madrid, que ha sol·licitat l’escorcoll “immediat” del seu domicili per frau, blanqueig de capitals i alçament de béns. La Fiscalia també hauria denunciat altres persones de les quals encara es desconeix. També s’estaria investigant un bufet d’advocats vinculat a Rato a Sotogrande (Cadis)

La detenció va arribar després que es conegués que Rodrigo Rato es va acollir a l’amnistia fiscal impulsada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro l’any 2012. L’expresident de Bankia va afirmar que ja ho havia comunicat al govern de Mariano Rajoy per tal de regularitzar la seva situació amb hisenda.

Cal recordar que el febrer passat l’Agència Tributària va enviar al Servei Executiu contra el Blanqueig de Capitals un llistat amb 705 noms de persones acollides a aquesta amnistia amb indicis de blanqueig. El nom de Rato apareixeria a la llista.
De moment, Rato ha assegurat que no ha rebut cap notificació oficial en què se l’informi d’aquesta investigació. El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, s’ha limitat a dir que el seu departament investiga tothom, amb independència de qui és o de qui ha estat.

 

Rodrigo Rato quedarà en llibertat un cop acabi l’escorcoll al seu despatx

Així ho ha fet saber el Fiscal Superior de Madrid Manuel Moix i ho han confirmat fonts de l’Audiència Provincial d’aquesta comunitat autònoma. Els dos escorcolls s’emmarquen en una investigació iniciada per la Fiscalia de Madrid que ha autoritzat el jutjat d’instrucció número 35 de la capital de l’Estat. L’expresident de Bankia està detingut pels delictes d’alçament de béns, blanqueig de capitals i frau fiscal.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: