«

»

maig 27

Dirigents de la FIFA detinguts en un hotel de Suïssa per corrupció

FIFA detencionsLes autoritats suïsses han dut a terme aquesta dimecres a la matinada una operació extraordinària per detenir diversos dirigents de la FIFA, i extradir-los a Estats Units per càrrecs federals de corrupció.

Mentre aquests dirigents de l’òrgan rector mundial del futbol ​​estaven reunits per a la seva trobada anual, a l’hotel Baur au Lac, un selecte establiment de cinc estrelles amb vistes sobre els Alps i el llac de Zuric, més d’una dotzena d’agents suïssos vestits de civil van arribar sense anunciar-se, van demanar a la recepció les claus i van procedir a les detencions a les mateixes habitacions.

La informació ha estat publicada a The New York Times. Els detinguts estan acusats de frau, extorsió i emblanquiment de diners durant els últims vint anys, relacionats amb l’adjudicació de les seus per als mundials de futbol i els acords per publicitat i drets televisius. Els oficials de la policia suïssa han explicat que gran part de la investigació implica la Concacaf (Confederació de Nord, Centreamèrica i el Carib de Futbol), una de les sis confederacions regionals que componen la FIFA i que inclou països com els Estats Units i Mèxic.

Segons l’acusació, diversos esdeveniments internacionals de futbol van ser tacats per suborns i comissions il·legals que involucren els mitjans de comunicació i els drets de publicitat, com les eliminatòries de la Copa Mundial a la regió Concacaf, la Copa d’Or, la Lliga de Campions de la Concacaf, la Copa Amèrica  i la Copa Libertadores. L’acusació també al·lega que els suborns i comissions il·legals van ser trobats en relació amb la selecció del país amfitrió de la Copa del Món de 2010.

Entre els detinguts hi ha un dels vice-presidents del comitè executiu de la FIFA, Jeffrey Webb, de les Illes Caiman; un altre vice-president, Eugenio Figueredo, de l’Uruguai, i l’ex-membre del comitè Jack Warner, de Trinitat i Tobago.De moment Blatter, el president de la FIFA, que es presenta a la reelecció, no s’ha vist esquitxat directament per aquesta operació. No es pot descartar una relació de les deyencions, amb les eleccions i amb la candidatura d’un príncep de Qatar per ser el  nou president del màxim organisme del futbol mundial.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: