El conservador The Times carrega contra Rajoy

The Times Rajoy Prisoners

El diari The Times ha carregat avui de forma contundent  contra Mariano Rajoy pel seu tracte a Catalunya. Els presos de Rajoy és el títol de l’editorial del famós diari britànic.

“El govern espanyol ha de guanyar arguments importants per combatre la crisi a Catalunya però s’ha disparat al peu diu el diairi. En les pròximes setmanes hauria de convèncer els independentistes catalans que la seva voluntat de trencar amb Espanya només té legitimitat en el sentit que la Constitució”, però “tot això no es pot dur a terme “mentre les autoritats estiguin decidides a convertir els dirigents independentistes catalans en presos polítics”. El rotatiu es mostra totalment contrari a judicialitzar el contenciós català, al contrari del que fa l’Estat amb el suport dels principals partits espanyols”.

Al no reconèixer que es tracta d’un problema polític que ha de ser abordat per mitjans polítics, Madrid està aprofundint la confrontació” afirma el rotatiu anglès.

Segons The Times, les 2.000 empreses radicades a Catalunya que han traslladat la seu social a fora afecten a l’economia espanyola “està començant a patir”.

El diari apunta que ara vindran jornades sensibles, i també les eleccions catalanes del 21 de desembre. L’editorial conclou que  “Rajoy hauria de deixar aquest estil de govern de Vladimir Putin”.