El govern espanyol culpa als organitzadors de l’atac feixista a un acte sobre 9N a Madrid

El Govern espanyol culpa a l’Ateneu de Madrid de l’atac feixista que va patir durant un acte sobre el 9N. Una vintena de feixistes van intentar boicotejar el debat organitzat per Espacio Público, sobre la consulta del 9N. Ara l’executiu de Rajoy culpa  als organitzadors per “no establir cap control d’accés al públic”

Poc després de començar el debat, moderat pel periodista Enric Juliana, i amb la presència a la taula de Joan Tardà (ERC), Ferran Pedret (PSC), Joan Coscubiela (ICV), David Fernández (CUP), Gerardo Pisarello (guanyem) i Beatriz Rilova (Podemos), un grup de feixistes van intentar irrompre a la sala amb crits de “Viva Espanya” i preguntant al públic  si volien “una nova Guerra Civil.

Com a conseqüència el grup parlamentari d’Amaiur, va preguntar al Govern per què no va evitar els incidents ja que el boicot de l’acte havia estava  anunciat amb antelació per  grups feixistes com Falange i Alianza Nacional, per les xarxes socials.

El Govern ha contestat  dient que la responsabilitat d’aquest atac recau en els organitzadors de l’acte, és a dir l’Ateneu, perquè “no va establir cap control en l’accés del públic a la conferència”. “És increïble que culpin dels disturbis als organitzadors i no als que van anar a destrossar l’acte”, diu el diputat d’Amaiur Jon Iñarritu, que es trobava entre el públic, i ha afegit que tothom vam poder apreciar la conxorxa que hi havia entre policies i ultradretans. I encara que els govern diu que no són els mateixos que van atacar la Blanquerna les fotos denuncien el contrari, explica el diputat basc al diari Público.