El govern espanyol exigeix al TC obrir via penal contra Forcadell i impedir votar al Parlament a favor del procés constituent

llei desconnexióEl consell de ministres en funcions ha aprovat avui divendres demanar al Tribunal Constitucional (TC) que exigeixi responsabilitats penals a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per l’acord del Parlament que va aprovar les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent.

La vicepresidenta espanyola, Sáenz de Santamaria, ha opinat que Carme Forcadell ha pogut cometre un delicte per l’incompliment de les sentències i resolucions del mateix TC, i que només afecta la presidenta del Parlament perquè és ella qui lidera la institució, i ha confirmat que el Govern havia presentat un incident d’execució davant el TC, en el qual se li demana que informi a la Fiscalia perquè aquesta pugui actuar contra Carme Forcadell, a qui l’executiu acusa de incórrer en un delicte de desobediència a les decisions del TC. Així, la via penal queda oberta.

L’executiu espanyol també reclama al TC que anul·li la resolució del Parlament i que la suspengui amb caràcter immediat. També vol que el tribunal requereixi a Forcadell i la resta de membres de la Mesa del Parlament perquè s’abstinguin de complir la resolució votada en seu parlamentària, així com que és prohibeixi votar o tramitar qualsevol nova iniciativa basada en aquesta resolució.

El Consell de Ministres també reclama que es prohibeixi al president, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern, impulsar cap iniciativa a favor del procés constituent i que els adverteixi de que les responsabilitats penals en què podrien incórrer consisteixen en una sanció d’entre 3.000 i 30.000 euros i la suspensió de les seves funcions.