«

»

gen. 27

El govern francès denuncia els beneficis exorbitants d’Abertis i es planteja suprimir els contractes de les autopistes

tarifes peatges FrançaAquells que hem lluitat contra l’espoli de les autopistes catalanes ja advertíem que això es podria fer també aquí. Ara sembla que a l’estat francès ja s’han cansat. Per a quan al nostre país?

El govern francès ha anunciat la seva decisió de suspendre l’augment de peatges de les autopistes un 0,57%, mentre espera les conclusions d’un grup de treball sobre les futures concessions d’autopistes.

Aquest grup de treball està examinant “els dos escenaris possibles”, és a dir, una renegociació de les condicions de la concessió o una rescissió dels contractes de concessió, va recordar el govern francès en un comunicat, afegint que el primer ministre, Manuel Valls, havia demanat que estigui preparat per “a finals de febrer.”

La ministre d’Ecologia, Ségolène Royal, va qualificar fa pocs dies d’incongruent i “inconcebible” l’augment del 0,57% de les tarifes dels peatges, i  va recordar que el projecte de llei per al creixement i l’activitat, inclou disposicions que permeten una millor regulació dels contractes i els peatges.”

Royal va dir que els que es van beneficiar d’un avantatge considerable en el moment de la “privatització” el 2006, aconseguien un  beneficis exorbitants, i que si no s’arribava a un acord l’alternativa era denunciar els contractes. En una entrevista  a la ràdio i a la televisió, Royal també va dir que “esperava que les concessionàries ho entendrien, i va recordar que l’any passat aquestes empreses van distribuir 5.000 milions d’euros en dividends, i que la seva intenció és aconseguir uns 1.000 milions, el 20% del benefici repartit entre els seus accionistes.

El text preveu d’ampliar a les autopistes les  facultats de supervisió que ara té sobre les operacions ferroviàries, l’Autoritat Reguladora (ARAF), i que també calgui consultar sobre qualsevol modificació de les concessions “que afectin les tarifes de peatge”.

De moment les concessionàries han anunciat l’inicia d’un procediment contenciós contra la decisió de l’estat francès, en el que consideren una decisió unilateral que soscava els contractes signats amb l’estat .

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: