«

»

set. 12

El gran capital comença a recomanar vendre bons espanyols

Diada 2017

La negativa a voler pactar un referèndum a Catalunya comença a passar factura a l’estat espanyol. Algunes de les principals empreses d’inversions bancàries és comencen a posicionar en relació al referèndum català. Els grans inversors ja comencen  a percebre la possibilitat d’independència de Catalunya, i encara que diuen confiar que el govern espanyol controli la situació, encara que sigui per la força, les recomanacions als seus inversors semblen dir el contrari.

JP Morgan, empresa líder en gestió d’actius financers i inversions privades, que va haver de pagar 13.000 milions en indemnitzacions per les hipoteques escombraries, ha fet un informe en que diu que la possibilitat d’independència no és gens segura, però que espera tensió entre el govern de Madrid i el de Barcelona, i que si es concretés la votació de l’1-0 el govern de Madrid hauria de suspendre les l’autonomia o invocar la Llei de Seguretat Nacional, però malgrat això ha recomanat infraponderar i vendre els títols espanyols.  A canvi recomana comprar els de Alemanya i Portugal. 

Per la seva part una altra de les empreses líders en inversió, Goldman Sachs, ja va emetre un informe el passat 23 d’agost en que malgrat l’oposició del Govern espanyol donaven per fet que es votaria l’1 d’octubre, que guanyaria el sí a la independència, tot i que esperaven una abstenció d’una part dels votants del no, i que el dia 2 d’octubre el govern espanyol i la Generalitat estaran abocats a negociar, i alertava els seus inversors.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: