«

»

set. 15

El gran capital espantat perquè veu que Espanya perd Catalunya

BorsaEl grans poders mediàtics de l’economia mundial estan posant ciris perquè la independència de Catalunya no sigui una realitat. Financial, Wall Street Journal, Bloomberg, les agències de ràting com Standard & Poors, etc.., miren amb lupa cada petit moviment del que succeeix a Catalunya, i intenten vendre el missatge de que el procés es desinfla, que està perdent suports.

I és que ja no sabem que dir, quan veuen tantes persones al carrer any rere any. A les darreres eleccions van dir que no havíem superat el 50% i que l’independentisme havia fracassat, ara diuen que aquest any ha sortit menys gent per la Diada, que si en lloc de 1,400.000 érem 800.000.

La realitat és que els bons catalans s’han estat recuperant de les pèrdues sofertes a principis d’aquest any, mentre els bons espanyols han empitjorat, segons reconeix en un article a Reuters, Mark Dowding, soci i codirector del deute d’inversió en Gestió d’Actius de BlueBay, però això ho atribueix a que el moviment independentista s’afebleix, i els inversors tenen menys por.

Però és aquesta la realitat, o una altra que no volen publicar?

Potser malgrat tota la propaganda negativa que aquestes agències i el govern espanyol fan de l’economia catalana, els inversors no els fan massa cas i la inversió estrangera no s’atura a Catalunya.

Potser els inversors no estan massa preocupats per una possible independència de Catalunya, com si ho estan aquestes agències, perquè en realitat la seva preocupació real no és Catalunya, sinó Espanya. Per què potser els poders fàctics i polítics als que serveixen aquests mitjans, amb les seves qualificacions, no sabran que fer políticament d’un estat que perdrà a la comunitat que més exporta, que més inversió estrangera acapara de llarg, que té més turisme, que acumula les principals empreses estrangeres d’alta tecnologia, o les millors universitats, o per resumir, la tercera regió de la UE amb millor saldo comercial, per donar només algunes dades. Tenen temor a que Catalunya abandoni l’estat, perquè saben que no es viable econòmicament amb l’estructura actual i el seu malbaratament de recursos.

La seva esperança, com manifesta Daniel Lenz, un consultor de DZ Bank en el mateix article de Reuters, és que el govern del PP torni a manar a Madrid, i aturi l’independentisme.

Però la realitat és que ells saben que l’independentisme creix cada dia que passa, i que per moltes qualificacions que posin als bons catalans, el desig d’un poble no es pot aturar, només reprimir temporalment. Potser només estan intentant guanyar temps.

 

 

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: