El líder del principal partit que governa amb Merkel afirma que el “moviment d’alliberament català és legítim”

Katalonien

Alexander Dobrindt, líder de la CSU al Bundestag, ha declarat que “allò que s’ha concedit a Escòcia com a dret d’autodeterminació no es pot considerar a Catalunya com a colpista”.

Les declaracions del cap del principal partit de l’estat de Baviera han estat reproduïdes per diferents mitjans de comunicació del grup Funke MediengruppeDonbrindt ha afegit que moviments d’alliberament com el català no es poden considerar com a il·legítims, i que “tothom a Europa ha de tenir el dret a discutir sobre la seva identitat”, perquè la Unió Europea és una comunitat de la diversitat i que seguirà unida només si es respecten les tradicions i peculiaritats de cada comunitat.

La CSU és un partit demòcrata cristià que només es presenta a Baviera, on ha guanyat totes les eleccions des del fi de  la segona guerra mundial. És un partit coaligat amb la CDU de Merkel i actualment disposa de 46 diputats dels 709 del parlament alemany, essent un dels tres partits que conformen el govern de coalició de la cancellera alemanya al costat de CDU de la Merkel i els socialdemòcrates.

Entre el 2013 i el 2017, Dombrindt va ser Ministre Federal de Transports i Infraestructures Digitals del Govern d’Angela Merkel, un aliat imprescindible per a la cancellera.