«

»

oct. 03

El País insulta als catalans publicant articles que comparen la Via Catalana amb el nazisme

nazismeEn un article signat pel catedràtic de Literatura, Jordi Llovet, a l’apartat Quadern, del País, amb el titol d’ Estètica i Poder, es diu que  només els totalitarismes permeten l’ús i l’abús d’elements estètics per afirmar-se, com ho han fet abans l’Egipte dels faraons, la Roma imperial, el l feixisme italià o el nazisme, fent servir com a element de propaganda, tota mena de recursos i procediments basats en l’emoció, l’efectisme, l’admiració, l’encantament o la fascinació.

Llovet, que diu que en una democràcia no es pot permetre jugar amb aquesta mena d’elements. perquè això és un requisit per formar part de la UE, afirma que manifestacions, grogors disperses, cadenes humanes, samarretes tribarrades o quadribarrades, acabant topant-se amb un discurs racional més poderós que els pressupòsits del moviment estètic mateix, que el redueix i el minimitza fins a l’estatus de l’anècdota sentimental, perquè per ell els totalitarismes, referint-se a l’independentisme, no tenen límit. però la democràcia, sí.

Estarà força bé que faci aquest mateixa reflexió el Dia de “las Fuerzas Armadas” i de la “Hispanidad”, o que els hi apliqui el mateix discurs als francesos, fundadors del UE,  quan celebren el dia de l’alliberament, o als anglesos quan celebrin  el dia de la victòria sobre el nazisme. Ah, perdoni ells són estats, i nosaltres no, per això ens ho gosa dir. Vergonyós….

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: