El pregó alternatiu de la Mercè 2016 amb Toni Albà pren cada vegada més força

2 pregó alternatiu

El pregó alternatiu es farà a les 19:00 al Pla de Palau.

El pregó alternatiu de les Festes de la Mercè que l’actor Toni Albà llegirà el pròxim 22 de setembre tindrà representació institucional. De moment el grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona hi enviarà dos dels seus deu regidors, Jordi Martí i Francina

Promogut des de les xarxes socials el pregó de Toni Albà vol ser una resposta al fet que el pregó oficial sigui llegit pel periodista Javier Pérez Andújar, que va comparar l’independentisme amb el règim dels aiatol·làs, i que va dir que a Catalunya s’ha creat un ambient que presenta “dubtes sobre la salut col·lectiva d’una societat incapacitada per a la discussió, per a la ironia i per a frenar a temps situacions com aquesta”. També va defensar poder emprar l’expressió “catalufo”.

La iniciativa ja ha provocat una forta reaccció a les files de l’unionisme, amb critiques des de mitjans com El Periódico i l’intent de Ciudadanos de voler prohibir el pregó.

ERC no ha confirmat encara cap representant, perquè Alfred Bosch assistirà al pregó oficial de la Mercè al Saló de Cent, però han deixat entendre que enviaran algun representant oficial a la Plaça Pau Vila, com fan sempre que s’han fet pregons alternatius en barris de Barcelona.

Per la seva part la CUP ha dit que no anirà a cap dels dos, perquè no creu en pregons.