El PP Europeu contraprograma l’acte de la Generalitat a la UE i n’augmenta el ressò

Acte UEEl nou president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu, grup on està integrat el PP, ha convocat de forma sobtada  els ambaixadors a la Unió Europea per  dimarts al vespre a dos quarts de set, mitja hora abans que el president Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva facin una conferència a la seu de la UE  a Brussel·les.

Segons l’oficina de Tajani, aquest  vol intercanviar impressions amb els diplomàtics després de la seva elecció dimarts passat, però a ningú se li escapa que la coincidència dels dos actes no és casual i es una part més de l’estratègia del PP per boicotejar l’acte de la Generalitat.

De fet l’eurodiputat i portaveu del PP a Brusel·les , González Pons ja havia enviat una carta a la resta de membres del Partit Popular Europeu demanant que no assistissin a l’acte, perquè anar-hi suposaria donar la impressió que el Parlament Europeu dóna suport a un referèndum il·legal. Avui González Pons ha fet unes declaracions dient que l’acte es fa “en una sala llogada” al Parlament, com es podia fer una cafeteria”, i ha afegit que les institucions europees observen el procés català amb preocupació perquè vol trencar Europa com també desitja l’extrema dreta.

Tot plegat sembla que encara ha donat més ressò i ha magnificat la conferència.

Puigdemont, Junqueras i Romeva faran la conferència a la sala més gran del Parlament, la PHS 3C050, situada ben bé davant de la sala del plenari. Tajani rebrà els ambaixadors es farà a l’espai obert Yehudi Menuhin, a la primera planta de l’eurocambra.