El principal diari alemany presenta Trapero com un heroi i lloa l’eficiència dels Mossos

Trapero Alemanya premsa

Mentre alguns mitjans de l’estat espanyol intenten buscar errades a l’actuació de la policia catalana, els elogis de tot el món no paren d’arribar. Avui és el diari muniqués Süddeutsche Zeitung, el de més tirada a Alemanya, el que traça un perfil del cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, al que presenta com un heroi, alhora que lloa l’eficiència dels Mossos, dels que recorda que van ser fundats el 1719, i que són la força de policia més antiga d’Europa.

Tota història de malfactors té com a contrapartida un heroi, que en aquest cas és Josep Lluís Trapero, del que diu que s’ha convertit en un heroi a nivell de tot l’estat espanyol (potser no han llegit del tot els diaris de Madrid i alguns de Catalunya).

Süddeutsche Zeitung explica com només em tres dies els Mossos van detenir o abatre 12 terroristes que havien provocat 15 morts en els atemptats de Barcelona i Cambrils, i que durant aquests dies agitats, Trapero va ser la cara tranquil·la de la investigació, amb la seva prudència i el seu capteniment allunyat de la precipitació a les conferències de premsa, el que va incrementar de forma quasi incalculable la seva autoritat i la seva reputació.

També es fa ressò de l’eficiència de la policia catalana, quan un sol agent dels Mossos va poder abatre 4 terroristes a Cambrils armats amb ganivets i destrals, la identitat del qual ha estat sempre protegida per Trapero.

Del Major dels Mossos recorda el seu naixement a Santa Coloma de Gramenet, i els seus inicis a la policia i aficions, i només fa broma quan diu que no sembla català perquè no li agrada el futbol. Recorda que quan un periodista li va demanar que parlés en espanyol a una pregunta feta en català o marxava  de la sala, Trapero en una barreja de català i espanyol, va respondre “bueno pues molt bé pues adiós”, una frase que va esdevenir Trending Topic i que es pot trobar en tasses i samarretes amb la seva cara impresa.

I acaba dient que cal mostrar respecte a Trapero i els seus Mossos perquè han salvat el país del malson d’aquests terroristes.