El director de la CCMA reconeix que TV3 i Catalunya Ràdio sobredimensionen Sociedad Civil Catalana. 11 entrevistes en 3 mesos

ccmaAvui durant la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i davant de les queixes dels diputats del de PP i Ciutadans, Santi Rodríguez  i Carlos Carrizosa, per unes declaracions de la Coordinadora de Cultura la Diputació de Barcelona, Marga Alòs, als Matins de TV3 en relació a “Sociedad Civil Catalana”, el president de la CCMA, Brauli Duart, en la seva rèplica, ha reconegut que “aquesta associació ha estat entrevistada fins a 11 vegades, a TV3 i Catalunya Ràdio”, quan tot just  fa 3 mesos que s’ha creat, tot i que només té 72 socis fundadors i 350 col·laboradors, donant a entendre que els unionistes no es podien queixar.

Però potser sí que es poden queixar moltes associacions que treballen de valent, i que no disposen dels privilegis en minuts als mitjans públics, que si té l’associació unionista acabada de crear, i sense haver fet res.

La picaraballa s’ha iniciat perquè Marta Alòs, de CiU, va acusar de quinta columna a l’associació unionista, que té forts lligams amb l’extrema dreta (de fet alguns dels seus dirigents estan o han estat propers, o militen en associacions ultres espanyolistes) durant una tertúlia a TV3.

Els diputats de PP i C’s volien que es demanés disculpes a Societad Civil Catalana pel tractament rebut per part dels tertulians a TV3, a qui acusen de denigrar a l’associació unionista.

Duart ho ha rebutjat, i els ha dit que hi ha un bon nombre d’associacions a Catalunya amb aquestes xifres de militants, i s’ha preguntat a quantes se’ls hi ha donat aquesta cobertura? “no he trobat cap ni una” s’ha auto-respost Duart , que ha posat com exemple a Acció Cultural del País Valencià que amb 25.000 socis”, no va ser entrevistada per Canal 9 ni una vegada des del 1995.

Però també cal mirar al Principat i per quedar-nos a casa, val a dir que per exemple, Catalunya Diu Prou, que està assessorant més de 100 ajuntaments catalans i milers d’empreses i particulars que estan exercint la sobirania fiscal, no ha estat objecte de cap entrevista, només s’han recollit declaracions in situ durant les accions que ha realitzat. Tampoc en l’assessorament que va realitzar a milers de conductors de la campanya #novullpagar.