«

»

abr. 04

El tercer partit del Parlament alemany dóna suport al referèndum de Catalunya

Die LinkeEl comitè executiu del partit d’esquerres alemany Die Linke, el tercer en nombre d’escons al Bundestag (64) ha aprovat per unanimitat de donar suport al dret de decidir de Catalunya, “tal com ho exigeix la majoria social i política catalana amb el Pacte Nacional pel Referèndum”. El partit també té set eurodiputats dins del grup de l’Esquerra Uniària Europea on es troben Podemos, EH Bildu i Esquerra Unida.

Die Linke condemna la “criminalització dels polítics i polítiques catalanes per part de la justícia de l’estat central i se solidaritza amb la presidenta del parlament català, Carme Forcadell, amenaçada amb ser inhabilitada”, segons el text aprovat. També demana al govern federal alemany que posicioni en aquest sentit davant el govern espanyol.

En el seu comunicat expressa el suport a tots els moviments i iniciatives que entenen aquest tipus de consultes populars com un instrument per a la transformació democràtica, social i solidària de la societat catalana”, per això, dóna suport al cas català.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït a Die Linke seu suport via Twitter.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: