El vídeo de la televisió francesa sobre la monarquia espanyola censurat a Espanya

Recuperem avui  en un dia d’estiu, amb poques notícies, el vídeo fet pel Canal + de la Televisió francesa al novembre de 2013, sobre la cara oculta de la monarquia espanyola, que no s’ha pogut veure als principals canals espanyols, i que va emetre en primícia, el canal basc, ETB2.

“Juan Carlos, Le crépuscule d’un roi”, comença al Palau de Marivent amb els borbons fent-se una la tradicional foto d’estiu, una família ideal es planteja el reportatge, la darrera que es van fer tots junts, sentencia, i acaba a Barcelona amb una xiulada a Felipe i Leticia quan arriben al Liceo i explicant que els serveis d seguretat estan desconcertats per la situació, com s’anul·la la tradicional sessió de fotos, i després diu que l’impensable va passar quan els llavors encara “Príncipes” van rebre ja a a llotja del Liceu, una sonora xiulada. Aquesta vegada és la bona societat la que xiula, davant la incrèdula mirada principesca que s’adonen que també les monarquies són mortals, es pot escoltar al reportatge.

Reportatge canal + francèsDurant prop d’una hora van apareixent tots els afers que envolten a la família real espanyola i que aquí s’intenten amagar o menystenir reiteradament amb el suport de tot l’aparell estatal i de gran part dels mitjans de comunicació. Hi podem trobar coses com:

La monarquia espanyola costa deu vegades més que la britànica

Les escasses fotos i la factura d’una profitosa trobada a Palma de Mallorca sobre “Turisme i esport” , on per dues hores de discussió l’empresa d’Urdangarín i Cristina es va embutxacar  1.200.000 euros.

Un dels sketchs amb Toni Albà del Polònia a TV3, de la que es diu que, de moment és l’única televisió que s’atreveix a parodiar al rei.

El passat del rei al costat de Franco i la seva dictadura feixista.

La fortuna de Juan Carlos.

Joan Tardà dient que no se li respon quan demana les factures de la monarquia.

La relació del rei amb Corinna i la seva influència amb els negocis d’Urdangarin.

Els presumptes fills ocults del rei.

La mort al 1956 d’ Alfonso,  el germà de Juan Carlos, per un tret accidental del rei espanyol-Un afer amagat per la dictadura, i que diu que deixà a Juan Carlos en deute amb Franco, i posteriorment podem sentir unes declaracions de l’ara ex-rei  a la televisió suïssa, dient que Franco és un exemple de devoció i patriotisme.