«

»

ag. 06

El vídeo del primer acte de Junts pel Sí amb la presentació dels candidats de la societat civil

Ahir a les 19:30 al Parc de la Ciutadella de Barcelona la candidatura Junts pel Sí va fer la presentació conjunta dels candidats de la societat civil. Entre els convidats membres d’entitats com Quim Torra, nou president d’Òmnium o Jordi Sánchez de l’ANC, també la presidenta de la nostra entitat, Carme Teixidó.

Representants de partits com Josep Rull, Marta Rovira, Toni Comin o Josep Castellà, també estaven a l’acte sense participar.

Raül Romeva, Quim Torra, Carme TeixidóRaül Romeva, Quim Torra ( Òmnium) i Carme Teixidó ( Ara o Mai)

Aquest ha estat el primer acte públic de la candidatura, i va comptar amb breus parlaments d’alguns dels candidats, com Muriel, Casals, Eduardo Reyes, Lluís Llach, Germà Bel, Josep Maria Forné i Oriol Amat. El cap de llista, Raül Romeva, va cloure l’acte. Romeva va dir que si avui era aquí és “perquè molta gent hi ha deixat la pell i la continua deixant” Va recordar que el 9-N  va acabar amb una querella i que el 27-S serà el plebiscit que no vam poder fer, i que cal acabar la feina.

El número 1 de la coalició va agrair l’esforç de Mas i Junqueras per arribar a una entesa. “Volem guanyar un país per a tothom i recuperar la dignitat que ens han volgut manllevar, necessitem decidir si Catalunya és un subjecte polític” “Ens han apallissat de dalt a baix. Ens han apallissat amb lleis injustes regressives, amb multes milionaries simplement per exercir la llibertat d’expressió, amb querelles indecents per haver posat les urnes. No es un problema que no tinguem estat és que el tenim en contra, Necessitem sobirania, com d’Holanda o Dinamarca, per poder fer el canvi social que desitgem, va dir el número 1 de Junts pel Sí.

No estem sols: aquesta llista és una onada d’il·lusió col·lectiva. Europa i el món ens miren mentre el govern d’Espanya ens amenaça. Podem guanyar però no està guanyat, si aquesta llista es majoritària enviarem un missatge clar. Ho farem amb la força de les urnes. El govern d’Espanya sap que no podrà fer res amb un resultat massiu a les urnes. Guanyarem aquest estat que és possible. Ajudeu-me a explicar com. Amb un Junts, sí, guanyarem! va cloure Romeva el seu discurs.

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: