Els Castellers de Berga a la Televisió d’Alemanya: Es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència

Deutsche Well, el servei de Ràdio i Televisió internacional d’Alemanya que disposa de fins a sis canals de televisió per satèl·lit, i emet noticies radiofòniques en una dotzena d’idiomes, publica avui a la seva pàgina web un reportatge amb el títol de “ Spain: Catalonia Dream”, rodat a Berga.

Berga 2El reportatge que forma part del magazine, European Journal, s’inicia amb una diada castellera a la Plaça Major de Berga, i es diu que els castells han esdevingut un símbol per l’independentisme català.

pot veure per les moltes estelades que es troben als balcons. Xavi Torrabadella, un dels castellers, que diu que només se sent català, explica el que significa l’estelada. En Xavi explica la importància de poder gestionar els propis impostos per a Catalunya, que ara van a parar a l’estat espanyol.

Es pot veure l’alcalde de la localitat, Juli Gendrau, que torna a recordar l’espoli que pateix Catalunya. El reportatge explica que ara fa 2 anys el municipi va declarar al rei espanyol,  Juan Carlos, persona non grata.

També es recorda com cada setmana es produeixen múltiples demostracions independentistes a Catalunya i es segueix als castellers de Berga fins a la Diada del Pi de les Tres Branques, i s’explica la seva simbologia en relació al Països Catalans. S’entrevista a diferents persones assistents a l’acte que diuen estar cansades del govern espanyol, i que volen votar, com faran els escocesos

També parla l’únic regidor del PP a Berga, que no té ni el nom del partit a la bústia, i que es queixa que ha estat atacat.

El reportatge acaba de nou amb els castellers, i sentencia dient que són un símbol per als catalans de que es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència.