Els cercles de poder econòmic estatal es preparen per al “28-S”. Les seves enquestes apunten que Junts pel Sí arrasarà

ibex 35Les enquestes dels cercles empresarials més importants de Madrid i dels grups econòmics més influents mostren que Junts Pel Sí, en solitari, aconseguiria una majoria d’escons, i fins i tot possiblement de vots el 27-S. A aquesta victòria caldria afegir-hi un gran resultat del a CUP, el que portaria a l’independentisme a arrasar literalment, segons informa avui, Manel Pérez, des de la pàgina d’economia de La Vanguardia, que cita fonts coneixedores del contingut de les enquestes.

La inquietud s’ha apoderat del gran capital espanyol, Junts Pel Sí podria inclús superar els 71 diputats que ara ja tenen CDC (50) i ERC (21), i obtenir una victòria històrica, comptant a més que la CUP també multiplicaria els seus diputats i escons actuals

Aquestes dades explicarien el canvi de discurs de Sáenz de Santamaría que ara ja repeteix que la independència no depèn de les majories en eleccions, perquè la llei ho impedeix i la llei està per sobre de tot.

Aquests cercles de poder van decidir sortir a la palestra pública en contra del procés, però ara, veient les enquestes i ja en campanya, han decidit esperar el resultat. Però això no significa que estiguin quiets, sinó que intenten una aproximació discreta als polítics, sobretot al president Mas, al que malgrat tot continuen considerant el seu interlocutor.

Els grans empresaris intentarien que després del 27-S es formi un Govern el més homogeni possible, on les conselleries clau siguin controlades per Mas, i no pels seus socis electorals, amb l’objectiu de contrarestar la pressió que aquests puguin exercir sobre el president si els sondejos es confirmen, i mentre esperaran que a les generals millori la situació econòmica i sigui possible obrir una via de diàleg amb Madrid, que ara veuen impossible.