«

»

jul. 08

Els comuns fan el joc al poder espanyol i no s’implicaran en el referèndum de l’1-O

Comuns

ACN: La coordinadora nacional de Catalunya en Comú (CatComú) ha decidit participar en el referèndum de l’1 d’octubre però entenent-lo com a un exercici de “mobilització” i no com a referèndum amb caràcter vinculant.

L’òrgan polític dels comuns ha ratificat aquest dissabte en una reunió al Casal Cívic de Sant Pere de Terrassa la posició oficial sobre la consulta. La coordinadora havia de triar entre tres documents: l’oficialista, que aposta per participar en l’1-O com a mobilització; un altre que insta a fer campanya per la participació de manera “crítica” i un tercer a favor de rebutjar qualsevol implicació amb la consulta.

Els comuns han avalat finalment per 85 vots el text que va proposar l’executiva i han rebutjat el text que reclamava més implicació, per 29 vots. El text que rebutjava totalment donar cap mena de suport a la consulta independentista s’ha retirat.

El coordinador general dels comuns, Xavier Domènech, ha explicat en una atenció als mitjans que des de la seva formació consideren que el referèndum que impulsa el govern “no és una proposta de resolució de conflicte” sinó “d’afirmació de sobirania de Catalunya i del dret a decidir enfront de la negativa del PP”.

En aquest context, Domènech ha afegit que deixen per més endavant el debat sobre si des de Catalunya en Comú han de fer una crida a la participació en l’1-O, tal com demanava el segon text, que no ha aconseguit els avals suficients. No obstant això, aquesta decisió es podria prendre en els debats que els comuns celebraran al setembre a vuit vegueries catalanes.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: