Els diputats d’ERC s’afegeixen a la campanya de Catalunya Diu Prou i paguen l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana

Els diputats d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, s’han afegit a la campanya de Catalunya Diu Prou i han ingressat aquest divendres la seva liquidació de l’IRPF corresponent a l’any 2012 a l’Agència Tributària de Catalunya, en el que consideren un acte de “normalització fiscal”. (Podeu veure el vídeo clicant aquí)

carme boschAlfred Bosch ha afirmat que “hem fet una cosa plenament legal” i recollida a l’Estatut i a la Constitució, hem vingut a pagar i liquidar el que toca, allà on toca i quan toca”, com ho fan també els ciutadans bascos i de Navarra en els seus territoris.

També ha recordat que la plataforma “Catalunya Diu prou” fa un any i mig que està treballant en aquesta línia, i ha definit l’acció dels diputats republicans com “un petit gra de sorra”

“Ens passem el dia queixant-nos de l’espoli fiscal i ja era hora de fer alguna cosa”, ha exclamat Bosch, que ha ressaltat la importància que la Generalitat sigui qui recapti i gestioni els impostos dels catalans, i més davant el context de crisi actual.

En preguntar quants representants d’ERC han seguits els seus passos, Bosch no ha sabut precisar encara que ha destacat que hi ha diversos ajuntaments catalans que sí que ho han fet, com el de Sant Vicenç dels Horts, del qual és alcalde el president del partit, Oriol Junqueras.

Carme Teixidó, portaveu de Catalunya Diu prou, ha precisat que aquest no és un acte simbòlic,  perquè “els diners queden a disposició del Govern i aquest decidirà si els envia a l’Estat o no “. “És un acte real de sobirania”, ha defensat Teixidó, que ha concretat que ja ho fan 12 ajuntaments catalans i que altres 50 han aprovat mocions per realitzar-la els pròxims mesos.

A falta d’un mes i mig perquè acabi la campanya de la renda, ha detallat també que tenen entre 200 i 250 persones, entre particulars i empresaris, que han seguit els mateixos passos, i ha negat que puguin tenim cap problema.

 

2 comments

  • araomai on 1 juny 2013 at 12:25
   Author

  La campanya del #novullpagar no la varem iniciar nosaltres. Aquesta campanya l’hem iniciat fa més d’un any i abans de començar-la vam fer estudis legals per assegurar-nos que no hi hauria conseqüències i de fet, no n’hi ha hagut. Ja han fet el pagament particulars, ajuntaments de CIU, CUP, ERC i independents i empresaris i tots ells es troben al corrent de pagament i no rebràn cap multa ni sanció.

  Pel que fa a la iniciativa del #novullpagar pots enviar un correu al partit en qüestió. Nosaltres estem assesssorant a les personas que ho van fer malgrat que nosaltres no vam iniciar la campanya.

  • Angel Garriga on 31 maig 2013 at 6:25

  La iniciativa és molt bona, espero però que si després de incitar a la gent a seguir el seu exemple, com vàren fer Bosc i Cerdà amb el Novullpagar, si després hi ha persecució legal no amaguin el cap sota l’ala i no diguin ni piu. És una vergonya que amb la quantitat de gent multada pel no vull pagar ERC que va estar al costat del moviment ara no digui res al Parlament.

Els comentaris estan desactivats.