«

»

maig 09

Els insults de l’ambaixada espanyola a Budapest pel viatge de Forcadell

Budapest ForcadellLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha qualificat de “molt greu” que l’ambaixada espanyola a Budapest hagi insultat personal de la delegació de la Generalitat pel viatge de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a Budapest, on assisteix aquest dimecres i dijous a la Conferència de Presidents de la Regió Europa de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Munté ha donat “tota credibilitat” al delegat de la Generalitat a l’Europa central, Adam Casals, que en declaracions a Catalunya Ràdio ha explicat que el número dos de l’ambaixada espanyola a Budapest va trucar per telèfon a la delegació i va “insultar i esbroncar” perquè volia tenir tota la informació sobre el viatge de Forcadell. Munté ha remarcat que la comunicació dels viatges no és una obligació legal.

Munté ha considerat “greu” que es puguin produir converses de les característiques que ha descrit el delegat de la Generalitat a l’Europa central i ha insistit que, tot i que la lleialtat institucional aconsella comunicar els viatges, no hi ha una obligació normativa ni legal.

En aquest context, la consellera s’ha referit al viatge que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anul·lar per pressions del govern espanyol i ha apuntat que en aquest cas el Govern va comunicar i informar l’executiu espanyol dels detalls del viatge des del 4 d’abril. Tot i així, Munté ha remarcat que es van produir pressions diplomàtiques que van fer suspendre el viatge.

“Em sembla molt greu que es produeixi una conducta des del punt de vista de l’obstrucció, com en el cas del Marroc, o la crítica que explica el delegat de la Generalitat”, ha afegit.

Segons el relat de Casals, el número dos de l’ambaixada espanyola a Budapest va trucar per “esbroncar-nos de mala manera” i ha avançat que elevaran una queixa a l’ambaixador espanyol a Hongria pel to de la conversa. “Va trucar a la nostra delegació un senyor que es diu José Luís Rodríguez de Colmenares, de l’ambaixada espanyola a Budapest, i es va dedicar durant una bona estona a esbroncar i insultar el nostre personal. Volia tenir informació sobre el viatge de la presidenta Forcadell a Budapest”, ha assegurat.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: