Els nazis recomanaven a Franco l’espoli fiscal de Catalunya

Axix plans

La publicació per part de l’Associació Memorial 1714 de la versió catalana i anglesa de l’obra “Axis Plans in the Mediterranean” (Els plans de l’Eix a la Mediterrània), publicada el 1939 per la London General Press, i prologada pel capità Lidell Hart, un historiador militar i escriptor britànic, on es detalla l’estratègia de l’Alemanya nazi sobre el Mediterrani, i més concretament sobre França, Itàlia, Catalunya  les Illes Balears o Gibraltar, i que posa de manifest que la independència de Catalunya era el principal maldecap a evitar pel regim de Hitler.

Axis palsn dominate CataloniaL’estudi publicat per Hart explica com veuen els alemanys l’equilibri de forces a la mediterrània occidental, i més concretament el cas dels Països Catalans, amb especial  atenció a Menorca, i el Principat, que ocupa 7 de les 30 pàgines del document,

Hart cita l’obra del  geògraf alemany Franz Pauser, “Spaniens Ror zum Mittelmeer und die katalanische Frage”, del 1938, en que adverteix contra la possible independència dels Països Catalans. Pauser recorda que Barcelona està situada estratègicament a prop de Marsella,  Gènova o Alger, i que per ell seria una extensió de França dins la península ibèrica, la “França dels 100 milions d’habitants”, l’anomena .

La Gran Catalunya amb Menorca seria una terra pont cap a l’Àfrica i als seus recursos materials i humans i cal impedir-ho. El General Franco està portant aquest pla a la pràctica.

El que crida l’atenció és que Pauser recomana a Espanya que domini Catalunya “perquè és el país més ric de la Península, del qual en podrien obtenir molts de beneficis provinents dels impostos sobre les rendes”.  

Hart també cita un altre escriptor militar alemany, Hermann Gackenholz, que alerta contra el risc d’una estat català independent , que diu seria d’una gran importància estratègica per a França i per això el Govern de l’Espanya Nacional i el govern del règim feixista italià no han d’acceptar mai la seva creació, perquè “des de Carlemany’ França sempre ha estat interessada en la creació d’un estat català”.

Algunes d’aquestes conclusions dels estrategues nazis,  contra la llibertat de Catalunya, ja es van aportar com a proves en el document “ El cas dels catalans”, que es va presentar a les Nacions Unides.