EUA es pregunta que va passar amb la informació que es va enviar sobre un possible atemptat a Barcelona

Ben Cardin Fox

El fet que l’estat espanyol disposava presumptament d’informació prèvia relativa a l’atemptat de la Rambla ha arribat al mitjans nord-americans.

En el programa Fox News Sunday, el senador demòcrata Ben Cardín, que pertany al Comitè d’Afers Exteriors del Senat, es va queixar públicament aquest passat diumenge, que les autoritats espanyoles no reaccionessin i utilitzessin de forma eficaç la informació que els hi havien fet arribar des dels EUA en relació a un possible atemptat, donant per fet que aquesta informació existia.

També el presentador del programa afirma que els informes suggereixen que fa 2 mesos es va avisar a les autoritats de l’estat del possible atemptat a Barcelona i res va canviar i no es va fer cap acció, de nou, quina confiança li mereix això? pregunta a Cardin.

Quan s’ha aturat un atemptat això és una victòria però quan no tens èxit és que hem fracassat. “Aquí se’ns ha escapat alguna cosa i hem de saber com”. “És inacceptable que, amb els senyals que havíem vist, encara passin aquestes tragèdies”, va afirmar Cardin.

El senador demòcrata va aprofitar per demanar a Donald Trump una estratègia més coordinada per combatre el terrorisme gihadista a Europa.

El Washington Post també recull la notícia.

Podeu llegir les declaracions de Cardin a partir del minut 21:00 del vídeo

https://youtu.be/T466VViBwTc

Aquesta informació suposadament enviada per la CIA mai va arribar als Mossos. Després de la portada del Periódico, poc després dels atemptats, en que es deia que la CIA va avisar els Mossos, aquests ho van desmentir rotundament en roda de premsa, i diferents mitjans deixen entendre que si la CIA envia algun avís és al govern espanyol, via ministeri de l’Interior o als seus serveis d’Intel·ligència. La periodista Patricia López, del diari Público, ja ha apuntat en el seu compte de Twitter que qui havia filtrat la noticia al Periodico era el reponsable amb tuïts com:

En @publico_es llevamos dos días contándolo. La portada d El Periódico “la CIA le dio la info a los Mossos” la filtró quien d verdad la cagó

“El CITCO habla con sus homólogos d Inteligencia” y s niega a contestar si informó a Mossos

Patricia López 3