Foc creuat. El PDeCAT acusa ERC de fer la gravació de Bonvehí

David BonvehíA qui li interessa que hi hagi desunió a l’independentisme a Catalunya? A Espanya segur.

Ahir es va filtrar una gravació de veu d’una conversa privada en la que es podia escoltar l’ex-alcalde de Fonollosa i actual coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, apostant per presentar un candidat autonomista a les eleccions al Parlament si el procés ha sigut un desastre o presentar algú molt independentista si estem en mig de la “voragine”.

La gravació va provocar una irada reacció des d’ERC, que en paraules del portaveu republicà, Sergi Sabrià, va acusar el PDECat de voler marcar perfil propi ara i obrir la porta a remarcar les diferències dins de Junts pel Sí amb votacions diferenciades al Parlament. Sabrià va afirmar que la seva formació “no estava pendent d’unes eleccions ni del partit i que tothom hauria de fer el mateix”.

El PDeCat va obrir una investigació per saber qui havia filtrat la conversa, i avui fonts del partit, segons es pot llegir a la Vanguardia, han acusat ERC de fer la gravació. Concretament a la portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i a l’excandidat dels republicà  a la capital de Bages, Pere Culell, que el 31 de març estaven dinant en el mateix restaurant, El Vermell, on es va fer la gravació.

A més, el diari ha publicat un àudio amb molt soroll de fons, en què es pot escoltar un breu diàleg, suposadament  entre els dos membres d’ERC, on es pot escoltar si es posa  molta atenció, una veu de dona que diu: “li has passat el whatsapp a Junqueras”.

Fonts pròximes a Bonvehí citades també per La Vanguardia assenyalen Estefanell com la persona que hauria gravat la conversa en el restaurant. Un polèmic àudio difós pel diari digital Eldiario.es que també està sent investigat pel PDeCAT .