Forcades somnia amb una gran coalició que inclogui ERC però no diu res clar sobre el procés independentista

Cavall de TroiaLa pírrica victòria de Barcelona en Comú a les municipals de la capital de Catalunya, estimula repetir plantejaments, però ni Catalunya és Barcelona, ni unes eleccions al Parlament són com unes locals, ni es votarà una formació que no tingui un discurs clar i sense matisos a favor e la independència, i menys barrejats amb una partit no independentista com ICV, o amb Podemos que ja ha declarat repetidament el seu espanyolisme. Els catalans no li faran la feina a Espanya. Primer cal definir-se clarament sobre el procés principal que té en marxa el poble català en els darrers 300 anys, i després parlar de coalicions.

En declaracions a RAC-1, Forcades s’ha mostrat favorable a una coalició amb els partits de Barcelona en Comú (Podemos, Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa i Procés Constituent) i afegint-hi també la CUP. Forcades fins i tot proposa un nom per aquesta candidatura: Capgirem Catalunya en Comú.

Forcades ha dit que aquesta candidatura podria guanyar les eleccions, però que per fer-ho precisa el suport d’ERC: Si no comptem amb ERC això es fa difícil de pensar, ha dit la monja benedictina de clausura, que aspira a liderar aquesta impossible coalició i ser l’Ada Coalu de Catalunya.