«

»

abr. 11

Impotència: La Sexta acusa els congressistes que es van reunir amb Puigdemont d’emborratxar-se

Puigdemont amb congressistes EUA 2En el programa “Al Rojo Vivo”, de la Sexta, han acusat de borratxos els dos congressistes nord-americans que es van reunir amb el president català, Carles Puigdemont. Concretament la presentadora va dir que els dos congressistes s’excusen d’anar a la reunió a Madrid perquè “han agarrado una curda” en Barcelona, una expressió col·loquial que vol dir que s’han emborratxat, mentre es pot escoltar com un altre dels presentadors diu “no estaba muerto estaba de parranda”. Trist paper també el de l’ex coordinador d’Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, dient que “le echaran la culpa al vino espanyol”.

Com sempre, el govern espanyol va voler aprofitar la visita dels dos congressistes a la Generalitat, i va maniobrar perquè es reunissin amb tothom, per intentar rebaixar la importància de la trobada  amb el govern català, la típica tàctica del “cafè para todos”. I els nord-americans es van haver de reunir des de Sociedad Civil Catalana fins els caps militars espanyols a Catalunya i el delegat del govern espanyol, Enric Millo, que ja va quedar estupefacte quan un dels congressistes li va dir que si era tant clar que sortia que no, que fessin el referèndum i acabessin el tema.

I resulta que l’endemà havien desplaçar-se a Madrid per reunir-se a Moncloa amb dos membres del govern, segons explica la mateixa cadena, i després havien d’anar al ministeri d’Interior, però els dos congressistes es van retardar i van avisar a Madrid dient que arribarien més tard, i segons la Sexta el ministre Dastis els hi va dir que no hi anessin.

Com sempre el problema de fons és que els dos congressistes van passar de la diplomàcia i del mateix govern espanyol. Per les raons que sigui, i encara que fos per no matinar, no sembla que estiguessin massa interessats en seguir l’agenda que els hi marcava el govern espanyol ni amb la reunió, ni la devien considerar important. Una altra bufetada a la diplomàcia espanyola que va recollint fracassos amb la seva tàctica de forçar a les persones i institucions a fer o dir allò que no volen o a esmenar el que han dit, com ja va reconèixer l’ex-ministre Margallo dient que Espanya devia molts favors a països perquè no es manifestin a favor del procés català.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: