Incidents amb la policia a només 8 municipis en l’inici de la campanya de l’1-O

Cup Figueres policia requisa material 1-0

La policia requisant material a Figueres. Foto CUP Figueres

Ahir es va iniciar la campanya pel referèndum de l’1-O. L’acte central al Tarraco Arena amb el recinte ple a vessar amb 6.000 persones i molta gent al carrer que no va poder r entrar-hi. Els advertiments de la justícia espanyola dient que l’acte era il·legal i la les petició del PP per suspendre l’esdeveniment, no van tenir cap efecte. Cap efectiu policial es va fer present a l’esdeveniment.

A la resta de Catalunya només incidents coneguts a vuit poblacions dels centenars que van iniciar la campanya.

A les Cases d’Alcanar, la Guàrdia Civil va detenir i traslladar 3 persones  a la caserna de la Ràpita per identificar-les, i després les van deixar marxar. També els van requisar material, segons la CUP i Alerta Solidària.

A Figueres la a CUP ha denunciat que la policia local i també els Mossos van identificar algunes persones que estaven penjant cartells la nit i van aixecar acta de l’inici de la campanya.

A Cerdanyola del Vallès també la CUP ha denunciat que la policia local i Mossos d’Esquadra van identificar la regidora de Compromís per Cerdanyola i primera tinent d’alcalde, Elvira Vila.

A Montcada i Reixac, les JERC han denunciat que la Policia Local els va identificar i els hi va requisar el material.

A Masquefa la Policia Local ha identificat les persones que aquesta nit penjaven cartells a favor del Sí al municipi segons ha informat  la CUP, que ha afegit que els agents els convidaven a no penjar els cartells.

A Ripollet la CUP hauria denunciat que els Mossos van identificar militants seus i els hi van requisar cartells.

Finalment alguns mitjans informen que la policia local de Premià de Mar i Llagostera també va identificar persones i requisar material, però no citen la font.