José Maria Álvarez (UGT) dóna el tret de sortida a una nova proposta unionista: Votar de nou l’Estatut

Àlvarez (UGT)Després de ser convidat al Pacte Nacional pel Referèndum, el sindicat espanyol UGT no té cap inconvenient a posar-se sense matisos del cantó unionista. No s’entén sinó així que avui dilluns el secretari general de la UGT, José Maria Álvarez, en declaracions a Radio Nacional d’Espanya s’hagi mostrat partidari del dret a decidir, però per votar un referèndum d’independència, sinó perquè els catalans puguin votar de nou l’Estatut d’Autonomia que va ser modificat pel Tribunal Constitucional.

“Jo estic a favor del dret a decidir”, ha afirmat Álvarez perquè “les actuacions que han portat a Catalunya a la situació en que està requereixen que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tornin a ser convocats (a votar), encara que només sigui perquè el Tribunal Constitucional va canviar un Estatut que havia estat votat”.

Álvarez ha assenyalat que les decisions unilaterals no la portaran enlloc. No ha descartat la vaga general encara que no sigui un “objectiu”, i per mantenir la guardiola de les pensions: la no incentivació de contractes, que l’administració pagui els costos estructurals de la Seguretat Social i la igualació de les cotitzacions socials.