«

»

juny 27

Junqueras: Amb 68 diputats exercirem la independència des del primer dia

JunquerasEl president d’ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a consolidar la independència “amb les majories més amplies possibles” i “sense excloure ningú”. El líder republicà ha refermat que “amb 68 diputats al Parlament exercirem la independència des del primer dia” però ha afegit que en el nou país mantindrà “la mà estesa a tothom”.

Junqueras, en aquest sentit, ha dit que els resultats d’ERC a les eleccions municipals són una “novetat fantàstica” pel “nostre projecte integrador”. Tot plegat, ho ha explicat en la inauguració de les jornades sobre el lideratge polític d’ERC als nous ajuntaments, que se celebra aquest dissabte al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

Oriol Junqueras ha assegurat que “per consolidar la independència (…) necessitem les majories més reforçades possibles” i per això “cal convidar a tothom a participar en la definició del nou estat”. En aquest sentit, ha afegit que “no volem excloure ningú perquè la nostra societat no s’ho pot permetre” i “mantindrem la mà estesa a tothom encara que ens la rebutgin i ens la piquin, perquè allò que justifica el nostre projecte es que el mantinguem obert a tothom”.

El president d’ERC ha retret l’actitud dels qui diuen “que no pactaré mai amb aquells”.”En la tasca de construir grans majories no en dimitirem mai”, ha etzibat.

“Èxit a les municipals”

Junqueras ha assegurat que les darreres eleccions municipals han estat un èxit pel partit i pel país. “Mai havíem tingut tants regidors i tants alcaldes independentistes; som mes forts que mai i podem posar aquesta força al servei del país i de la gent”, ha afirmat.

Ha recordat que ERC és la segona força als vallesos i al Baix Llobregat, i la primera al Maresme. “Aquesta presència tan rellevant en el món metropolità és una novetat fantàstica que ens dóna una oportunitat enorme pel nostre projecte integrador”, ha assegurat.

En aquesta línia, s’ha adreçat a aquells que “volen fer una revolució social” i s’ha preguntat “com faran una revolució social sense les eines d’un estat?”. “Podrem resoldre els problemes dels ciutadans si tenim les eines d’un estat”, ha indicat.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: