Junqueras lamenta que la Generalitat no “hagi fet prou” per tenir en funcionament la Hisenda Pròpia

fotonoticia_20141230093719_644

Foto Europa Press

Oriol Junqueras, ha lamentat avui que en una de les estructures clau del nou Estat, com és una Hisenda Pròpia, la Generalitat no hagi “fet prou” per tenir-la ja en funcionament. ” “Ens convindria que estigués en ple funcionament perquè és una eina imprescindible per fer allò que volem fer: Garantir la correcta administració dels impostos i construir la independència”, ha reflexionat el president d’ERC en una entrevista a Europa Press. Cal recordar que ara fa 2 anys Junqueras i els diputats d’ERC es van afegir a la campanya deCatalunya Diu Prou per pagar els impostos directament a la Hisenda Catalana, com ja fan més de 80 ajuntaments i Consells, encara que no el de Sant Vicenç dels Horts, on governa el líder d’ERC.

El president d’Esquerra ha exigit avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui les eleccions catalanes “el més aviat possible”, per a mitjans de gener, perquè si no es solaparien amb les municipals i les generals,  i això no serà bo per a ningú ha advertit Junqueras. La previsió és que els pressupostos no es debatin en comissió parlamentària fins la setmana del 19 al 23 de gener, però el líder d’ERC confia que per llavors les eleccions ja s’hauran convocat convocades i el Parlament s’hagi dissolt.

Junqueras ha argumentat que al maig amb i amb una majoria sobiranista al Parlament ja es podrien començar a destinar partides pressupostàries a  les estructures d’Estat necessàries mentre que al febrer  es treballarà sota les directrius del ministeri d’Hisenda.

També ha dit que “retardar el procés d’independència no ajuda en res a ningú, tret que s’estigui en contra de la independència de Catalunya”.